Najbogatiji Britanac se preselio u Monako

Jedan od najvatrenijih zagovornika Bregzita i čovek za kojeg britanski mediji tvrde da je najbogatiji Britanac, ser Džim Retklif, napustio je Veliku Britaniju i preselio se u Monako.

Petrohemijski magnat čije bogatstvo se procenjuje na 17,5 milijardi funti (oko 19,2 milijarde evra) ove nedelje zvanično je promenio mesto plaćanja poreza – to više neće biti engleska grofovija Hempšir nego Monako, piše britanski Gardijan.

Monako je već postao mesto boravka mnogih bogatih Britanaca.

Procenjuje se da će odlaskom iz Velike Britanije, Džim Retklif uštedeti četiri milijarde funti (skoro 4,4 milijarde evra) koje bi morao da dâ na porez.

Britanski list podseća da ljudi koji žive u Monaku najmanje 183 dana godišnje, ne plaćaju porez na dohodak i imovinu, kao i da je najviša poreska stopa u Britaniji 45 odsto na primanja koja prelaze 150.000 funti godišnje.

Pre nego što je odlučio da se spakuje i ode u Monako, 65-godišnji Retklif bio je treći na listi najvećih pojedinačnih poreskih obveznika u Velikoj Britaniji, a prema navodima Sandej tajmsa, na ime poreza tokom 2017. i 2018. uplatio je 110 miliona funti.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво