Prirodnjačka legenda za jedan dan na Instagramu dobila 2,4 miliona pratilaca

Ser Dejvid Atenboro je čitav život posvetio podizanju svesti ljudi o važnosti zaštite prirode i mirnom suživotu sa živim svetom oko nas. To je radio praveći fantastične dokumentarce u kojima smo svi uživali na malim ekranima. Sada se okrenuo i društvenim mrežama i prilično mu dobro ide.

Legendarni prirodnjak i glas u kojem svi uživamo dok nam objašnjava ponašanje kitova ili tehnike love koje primenjuju snežni leopardi, odlučio je da više nije dovoljno samo na malim ekranima da govori o važnosti zaštite prirode.

„Spasavanje planete je komunikacioni izazov“, objasnio je Atenboro, koji je postao taze Instagramer, a na toj društvenoj mreži je za samo jedan dan stekao skoro 2,5 miliona pratilaca.

„Ovo je moj prvi put na Instagramu. Odlučio sam se na ovaj potez i istražujem ovaj novi vid komunikacije za mene, jer kao što svi znamo, naš svet je u problemu. Kontinenti gore. Glečeri se tope. Koralni grebeni odumiru. Ribe nestaju iz okeana. Lista se nastavlja“, istakao je Atenboro.

Britanskom stručnjaku će u upravljanju nalogom pomoći njegovi saradnici Džoni Hjuz i Kolin Batfild, sa kojima je radio na snimanju dokumentarca A Life On Our Planet za Netfliks.

Film će imati premijeru 28. septembra, a na Netfliksu će se pojaviti 4. oktobra. Prateća knjiga će takođe biti objavljena 1. oktobra.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи