Читај ми!

Kako je „Realna priča“ postala serija „Mama i tata se igraju rata“

Dogodovštine porodice Radisavljević koju je publika upoznala u filmu Gordana Kičića „Realna priča“, gledaoci RTS-a moći će da prate kroz 10 epizoda serije „Mama i tata se igraju rata“, od 17. oktobra. Kreator serije Gordan Kičić poručuje da se kroz duhovitu prizmu govori o ozbiljnim problemima sa kojima se susreće savremena porodica.

Laureat nagrade „Mija Aleksić – biti glumac“ za 2020. godinu je glumac Gordan Kičić. U pitanju je priznanje koje se dodeljuje na Danima Mije Aleksića, manifestaciji koju organizuju Opština Gornji Milanovac i Kulturni centar Gornji Milanovac u čast Milosavu Miji Aleksiću, umetniku koji je rođen u Gornjoj Crnući.

„Veoma mi je drago što sam dobio ovu nagradu sa tim imenom zato što sam ja poznavao Miju Aleksića. On je stvarno legenda našeg glumišta, drago mi je što je ustanovljena ta nagrada, a drago mi je i što su mi je udelile moje kolege Nenad Jezdić i Nebojša Dugalić“, istakao je Kičić dodajući da će sve imati još veći značaj kada nagradu bude i primio 3. oktobra.

Pre nekoliko dana, na Festivalu filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, kao koscenarista nagrađen je zajedno sa Vladimirom Simićem i Markom Manojlovićem za film Realna priča.

Kičić se u ovom ostvarenju pokazao i kao glumac, ali i reditelj.

„Bilo je komplikovano, ali ništa mi ne bi pošlo za rukom da nije bilo sjajnih saradnika – od pisaca, preko ljudi iz produkcije, organizacije, direktora fotografije, montažera, kolega, pre svega, glumaca koji su mi ukazali poverenje da se sa mnom upuste u ovo putovanje koje nije malo trajalo“, priča Kičić.

Snimanje se odvijalo u dva bloka jer je prvo sniman deo za film Realna priča, a potom dodatak za seriju. 

Emitovanje serije Mama i tata se igraju rata počinje 17. oktobra. 

„Seriju smo završavali za vreme pandemije u postprodukciji. Bilo je zabavno kako smo radili postprodukciju tona, snimali smo deo, ofove na mobilne telefone i slali Vladanu Koraću“, otkriva gost Beogradske hronike. 

Prema njegovim rečima, bilo je zabavno, ali i nagrađujuće jer je projekat sniman više od tri i po godine.

„Ukazala nam se prilika da od odlične priče, odličnog scenarija napravimo seriju od 10 epizoda. Prvih pet epizoda imaju negde veze sa filmom, ali i puno likova i linija likova postoji kojih u filmu nema, glumaca takođe koje publika nije videla u filmu“, objašnjava kreator filma i serije.

Preostalih pet epizoda režirao je Vlada Tagić, mladi reditelj koji je režirao seriju Jutro će promeniti sve

„Kompletno nova priča, novi likovi. Zajedno smo svi radili, ja sam kreator serije tako da sam bio uključen u sve detalje u vezi sa razvojem svih likova, pisali smo to zajedno. Na neki način ovo jekolektivni rad i veoma sam ponosan na posao koji smo zdušno uradili“, naglasio je Kičić.

Mama i tata se igraju rata je drama-komedija i priča je za celu porodicu.

„Pratimo priču porodice Radisavljević koja je u delikatnim životnim situacijama i kroz duhovitu prizmu govorimo o ozbiljnim problemima sa kojima se susreće savremena porodica“, zaključio je Kičić.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 02. мај 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво