Greta Tunberg misli da je obolela od Kovida-19

Švedska aktivistkinja, Greta Tunberg, objavila je na svom profilu na Instagramu da je „više nego izvesno“ zaražena koronavirusom. Zato je dve nedelje provela u samoizolaciji, dobro je, oporavlja se, ali poziva svoje vršnjake da brinu i pomažu drugima.

Greta Tumberg je nedavno zavšila svoje putovanje po Srednjoj Evropi i po dolasku u Švedsku, izolovala se u iznajmljenom stanu, da ne bi ugrozila majku i sestru, s obzirom na to da je tokom njenog boravka u Nemačkoj broj novih slučajeva obolelih bio sličan kao u Italiji. 

„Pre desetak dana počela sam da osećam neke simptome, istovremeno kada i moj otac – koji je putovao sa mnom u Brisel. Osećala sam umor, imala sam groznicu, bol u grlu i kašalj. I moj tata je iskusio iste simptome, ali mnogo intenzivnije i sa temperaturom.

U Švedskoj se ne vrše testiranja na Kovid-19, osim ako vam nije potrebna hitni medicinska pomoć. Svima koji imaju simptome rečeno je da ostanu kod kuće i izoluju se. Zbog toga nisam testiran na Kovid-19, ali najverovatnije da sam ga imala, imajući u vidu sve simptome i to da sam putovala u inostranstvo.

Sada sam se u osnovi oporavila, ali ... OVO JE NAJVAŽNIJE: Skoro da se nisam osećala bolesno. Moja poslednja prehlada je bila mnogo gora od ove! Da nije bilo još nekog ko je istovremeno imao iste simptome, ne bih ništa ni posumnjalja. Mislila bih da se osećam umorno zbog kašlja.

Upravo to ovaj virus čini tako opasnim. Mnogi (posebno mladi) možda uopšte ne primećuju nikakve simptome ili vrlo blage simptome. Ne znaju da imaju virus i mogu ga preneti ljudima iz rizičnih grupa.

Mi koji ne pripadamo rizičnoj grupi imamo ogromnu odgovornost, naši postupci mogu biti pitanje života ili smrti mnogih drugih.

Imajte to na umu, sledite savete stručnjaka i lokalnih vlasti i #StayAtHome (#ostaniKodKuće)da usporite širenje virusa. I zapamtite da se uvek brinete jedni o drugima i pomažete onima kojima je to potrebno“, napisala je Greta Tumberg u svojoj objavi na Instagramu.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво