Med Majk poginuo pokušavajući da dokaže da je Zemlja ploča

Majk Hjuz, poznatiji kao Med Majk, poginuo je kada se srušila raketa koju je napravio sam. Majk je ovim eksperimentom pokušavao da dokaže da je Zemlja ravna.

Мед Мајк погинуо покушавајући да докаже да је Земља плоча Мед Мајк погинуо покушавајући да докаже да је Земља плоча

„Naše misli i molitve usmerene su ka porodici i prijateljima Majka Hjuza tokom ovog teškog perioda. Ovo lansiranje oduvek je bilo njegov san i kanal Sajens bio je sa njim da zabeleži putovanje“, navodi se u saopštenju kanala Sajens (Science Channel), javlja Si-En-En.

Hjuz je, kako se navodi na sajtu kanala Diskaveri, let trebalo da izvede kao deo novog serijala Homemade Astronauts

Majk Hjuz i Voldo Stejks napravili su raketu na parni pogon. Prema njihovom planu, raketa je trebalo da podigne Majka na visinu od oko 1.530 metara (5.000 stopa) iznad pustinje, u blizini grada Bastrou, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

U video-klipovima koje su snimili posmatrači eksperimenta vidi se lansiranje rakete, zatim da se padobran ne otvara i smrtonosni pad Majka Hjuza. 

Majk je 2002. godine postavio Ginisov rekord u najdužem letu (skoku) luksuznom limuzinom, kada je u „linkoln taunkaru“ „preleteo“ 31 metar, odnosno 103 stope. 

Број коментара 21

Пошаљи коментар
Види још

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво