Kim kao princ na belom konju – za 75.000 dolara

Severna Koreja, čiji je vođa Kim Džong Un snimljen kako jaše kroz sneg na belom pastuvu, potrošila je, prema ruskim carinskim podacima, desetine hiljada dolara na dvanaest čistokrvnih konja iz Rusije.

U pratnji visokih severnokorejskih funkcionera, Kim je dva puta jahao na snežnim padinama svete planine Paektu u oktobru i decembru, što je bilo medijski vrlo propraćeno. 

Prema carinskim podacima, u koje je agencija Rojters imala uvid, Rusija je u Severnu Koreju prošle godine izvezla 12 konja ukupne vrednosti 75.509 dolara.

To je najveća kupovina od 2015. godine, kada je Severna Koreja potrošila 192.204 dolara na 61 konja iz Rusije. Sve u svemu, Severna Koreja je uvezla najmanje 138 konja između 2010. i 2019. godine, po ceni od 584,302 dolara, prema ruskim podacima.

Slike Kima kako jaše na belom pastuvu „dizajnirane“ su tako da ulivaju poverenje Severnokorejcima da imaju čoveka snage i sudbine, koji drži uzde moći, ocenili su analitičari.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 27. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво