Misterija „Izgubljenog simbola"

Sve u vezi sa novim romanom Dena Brauna, "Izgubljeni simbol", obavijeno je velom misterije. Niko ne zna zaplet romana, čuvari budno motre skladišta u kojima su knjige smeštene, a svi koji su dobili njigu unapred, morali su da potpišu klauzulu o poverljivosti. Pordaja počinje 15. septembra.

Novi roman Dena Brauna "Izgubljeni simbol", koji će se 15. septembra pojaviti u knjižarama, prati atmosfera tajanstvenosti nalik na zaplete njegovih ranijih romana.

Preduzete su do sada neviđene mere bezbednosti da sve u vezi sa nastavkom "Da Vinčijevog koda", koji je 2003. bio globalni hit, ostane misterija, počev od zapleta romana do čuvara koji paze na skladišta u kojima su knjige smeštene.

Misterija koja okružuje novi Braunov roman zapravo je samo deo kolosalne reklamne kampanje izdavačke kuće Dabldej, koja se nada da će "Izgubljeni simbol" dostići, ako ne o preteći 80 miliona prodatih primeraka koje je zabeležio "Da Vinčijev kod".

Štampano je pet miliona primeraka knjige a istog dana, u utorak, biće preko interneta dostupna i elektronska verzija, što je gest bez presedana u američkom izdavaštvu.

Autor će se tog dana pojaviti na televiziji En-bi-Si (NBC) koja je izvestila da je svako ko je unapred dobio primerak "Izgubljenog simbola" morao da potpiše klauzulu o poverljivosti, kako zaplet ne bi "procurio" u javnost.

Na koricama knjige, čiji je glavni junak treći put profesor sa Harvarda Robert Langdon, je sedište Kongresa u Vašingtonu, a nad njim je voštani pečat koji predstavlja dvoglavu pticu feniks, tu je i broj 33 kao i moto na latinskom jeziku "ordo ae chao" - "od reda do haosa".

Nestrpljivi čitaoci mogu da pokušaju da se informišu na sajtu autora (www.danborwn.com) ali tamo će naći samo poziv da se i sami bace u "potragu za simbolom".

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 20. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи