Markica sa likom Garija Kupera

Američka pošta pustila u promet 40 miliona markica sa likom glumca Garija Kupera. Tako je odata počast glumcu "zlatnog doba" Holivuda, koji je glumio u više od sto filmova i dva puta nagrađen Oskarom.

Gari Kuper, holivudska zvezda iz "zlatnog doba" američke filmske industrije, dobio je poštansku marku sa svojim likom.

U SAD je krajem prošle nedelje u promet pušteno 40 miliona maraka sa likom glumca koji je za filmove "Narednik Jork i "Tačno u podne" dobio Oskare za glavnu ulogu.

Gari Kuper je tokom karijere igrao u više od sto filmova, među kojima su i "Maroko" u kojem mu je partnerka bila Marlen Ditrih, "Za kim zvone zvona" sa Ingrid Bergman, "Ljubav u podne" sa Odri Hepbern, kao i "Zbogom oružje" i "Prijateljsko ubeđivanje".

Umro je 1961, u 61. godini.

"Moj otac bi bio veoma ponosan, ali kako je voleo i da se podsmehne sam sebi, verovatno bi rekao: eto čemu sve to vodi, čovek može i da padne sa konja", izjavila je njegova ćerka Marija Kuper.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 23. септембар 2024.
29° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи