Čitaj mi!

Ne biste verovali, ali ova kuća je napravljena od kontejnera i izgleda neverovatno

Za svaku osobu definicija kuće iz snova je drugačija. Neki više vole nešto tradicionalnije od drveta ili cigle, a drugi pak traže nove i inovativne načine da naprave svoj savršen dom. Takva je i kuća na Novom Zelandu napravljena od transportnih kontejnera, koje je vlasnik uspeo da od ružnih metalnih kutija pretvori udoban dom.

Jedan čovek podelio je na društvenim mrežama zapanjujuć projekat koji je ostvario. U zelenom predelu regiona Vajkato na Novom Zelandu, napravio je jedinstvenu kuću od kontejnera.

„Podignuta na uzvišici, glavna kuća od 6.221 kvadrata sačinjena je od 12 transportnih kontejnera koji su na atraktivan način transformisani“, piše u opisu na sajtu Trade Me.

Glavna kuća (čitava rezidencija ima i malu kolibu i garažu) napravljena je od 12 kontejnera, a svaki košta između 3.000 i 10.000 dolara. Ali nije vrednost kontejnera toliko važna, koliko to kako ih pretvoriti iz dosadnih i ružnih metalnih kutija u predivan dom za život.

Osmišljena sa industrijskom temom na umu, kućom preovladavaju velike prostorije za život. Visoki atrijum stepeništima povezuje prostorije, a prirodno svetlo zahvaljujući velikom broju prozora preovladava širom kuće.

Kuća ima šest spavaćih soba, tri kupatila i podove od uglačanog betona kako bi se upotpunila tema industrijskog dizajna.

Ima i bazen kojem se pristupa sa severne terase kroz ogromna automatska staklena vrata.

Zanimljiva dizajnerska rešenja obezbedila su osećaj nesmetanog otvorenog prostora, koji iako grandiozan nije hladan. Dobro osvetljenje, odlično uklopljene boje i materijal omogućili su da ova ogromna kvadratura odaje utisak toplog doma.

broj komentara 8 pošalji komentar
(sreda, 11. nov 2020, 16:44) - erik [neregistrovani]

Najbolje emisije o novim kućama ....

Imaju Danci i Šveđani .

(sreda, 11. nov 2020, 15:38) - Rus [neregistrovani]

Opet

Ovaj navalio na nemce kao .............

(sreda, 11. nov 2020, 15:36) - Švaler,internacionalac: [neregistrovani]

Sedamdesetih me uvede...

Šveđanka u kuću roditelja (nisu se ni okrenuli,tv je važnija!),a vila ko iz američkih filmova sa Grejs Keli,Avom Gardner,Džindžer Rodžers...a Šveđaka pljunuta Džejn Mensfild!...Da mi je znati, šta je ostalo od te - širokogrude vile!!!

(sreda, 11. nov 2020, 14:50) - anonymous [neregistrovani]

Toplina doma

Kakva god da je izolacija i plemenito drvo u pitanju, onaj rebrasti plafon me ohladi i u srcu i u dusi.

(utorak, 10. nov 2020, 12:03) - Gastarbajtovanje [neregistrovani]

Najbolje emisije o novim kućama...

imaju Nemci i Slovenci!

(utorak, 10. nov 2020, 10:55) - Grigorije M. Milićević Micko [neregistrovani]

Hladno, a može biti toplo

Gvožđe i čelični lim su ovde, ipak, samo u konstrukciji. Gde god je to bilo potrebno arhitekti, uvedeni su i drugi materijali, pa i oplemenjivanje enterijera drvetom, kao i kod svake kuće ovog tipa. Osim toga, fraza "toplota doma", spada i u duhovnu kategoriju.

(utorak, 10. nov 2020, 09:56) - Sloba [neregistrovani]

Nesretan

Zivi u kontejneru. Jadan covek.

(utorak, 10. nov 2020, 09:31) - anonymous [neregistrovani]

Toplina doma

... od zeljeza :-)

div id="adoceanrsvdcfhklggd">