Svetska atletska federacija zabranjuje najke "Vaporfly"

Patike kompanije „Najk“, model "Vaporfly", koje mnogi vide kao vid tehnološkog dopinga sportista, biće, najverovatnije, zabranjene na takmičenjima koja organizuje Svetska atletska federacija.

Tokom proteklih nedelja „Najkove“ patike "Vaporfly" dospele su u centar pažnje kada su neki sportisti izneli tvrdnje da model pruža neravnopravnu prednost onima koji ih nose, javlja Esquire Middle East.

Istraživanja, i nezavisna i ona koja je sprovela kompanija „Najk“, pokazala su da model "Vaporfly" povećava efikasnost pri trčanju najmanje četiri odsto. Na taj način ova obuća može da obezbedi neravnopravnu prednost na takmičenjima onim sportistima koji nose „Najkove“ patike. 

Zabrana Svetske atletske federacije trebalo bi da bude ozvaničena tokom narednih meseci. 

Međutim, najveći trgovinski lanci u kojima se prodaje sportska oprema ističu da zabrana neće naneti štetu proizvođaču – naprotiv, "Vaporfly" nikada nije bio popularniji.

broj komentara 1 pošalji komentar
(utorak, 28. jan 2020, 18:13) - Aca [neregistrovani]

Ufff

Bas su im dobru reklamu napravili sa ovom zabranom! Sad ce cetvrt Srbije da trkne do radnje da nabavi ovaj model patika posto se brzo navucemo na sve sto dolazi sa zapada.