Читај ми!

„Galija“ slavila sa prijateljima

Koncertom u prepunoj Velikoj dvorani Centra „Sava“ bivši i sadašnji članovi „Galije“ proslavili su 35. godišnjicu rada grupe. Dosadašnja plovidba niškog sastava protekla je uz hitove, a tako je izgledao i slavljenički šou. Brojni prijatelji, što u sali, što na bini, pevali su sa „Galijom“ „Još uvek sanjam“, „Digni ruku“, „Dodirni me“...

Niška grupa „Galija" obeležila je u subotu uveče 35 godina postojanja koncertom u prepunoj Velikoj dvorani Centra „Sava", u prisustvu velikog broja prijatelja, što na sceni, što u publici.

Da članovi „Galije" imaju mnogo prijatelja svedoči prvi od dva slavljenička koncerta, za koji se nisu prodavale ulaznice, već su deljene pozivnice, pa sala nije bila dovoljno velika za sve.

Program je vodio Ivan Ivanović, a rođendan je „Galiji" čestitao nekadašnji direktor PGP RTS-a Aleksandar Backović koji je objavio prvi album grupe, te je ovom prilikom evocirao uspomene na prve profesionalne korake članova grupe.

Nekad i sad

Dvočasovno slavlje muzike, putovanje kroz više od tri decenije uspešnog rada proteklo je u svečanoj atmosferi, uz odličnu muziku i pesme kao što su Čujem te lepo kako dišeš, Da me nisi, Mlada. Lepa i pametna, Mnogo sam žena poželeo, Kotor, Skadarska, Trube, dok su se na četiri video bima smenjivale fotografije sa nekadašnjih nastupa.

Članovima grupe Nenadu i Predragu Milosavljeviću, Bobanu Pavloviću, Dragutinu Jakovljeviću, Milošu Krstiću, Siniši Pavloviću, Ivanu Iliću i Goranu Antoviću na sceni su se pridružili i mnogobrojni prijatelji sa kojima su „vojevali" tokom 35 godina.

Posle 20 godina sa „Galijom" je ponovo zasvirao Žan-Žak Roskam i to Ljubavnu pesmu i Korak do slobode, dok je dramski umetnik Goran Sultanović recitovao deo pesme Burna pijana noć.

Glumica Sloboda Mićalović-Ćetković izvela je pesmu Stanika iz filma Zona Zamfirova, koju je komponovao Nenad Milosavljević, a Predrag Milosavljević je otpevao Zoninu pesmu.

Gromoglasnim aplauzom publika je pozdravila Bilju Krstić koja je zajedno sa Nešom Galijom izvela kompoziciju Dimitrije, sine Mitre.

U pratnji Umetničkog ansambla Ministarstva odbrane Stanislav Binički, kojim je dirigovao Ivan Ilić, Milosavljević je otpevao Ja nisam odavde i Otkad te nema, a specijalni gost je bila operska pevačica Sanja Kerkez.

Nakon 90 minuta uglavnom balada, publika je zaigrala već uz prve taktove hitova Možda sam lud, Mnogo sam žena poželeo, Kotor, Skadarska, Trube, a svi su bili na nogama kada je na scenu izašao Kiki Lesendrić i izveo pesmu Digni ruku.

„Balade su forma koja se otrgne od autora i one žive svoj život. Kada slavite toliko godina postojanja, kome ćete da se obratite nego baladama", objasnio je Neša Galija.

Veliko oduševljenje izazvao je Vlado Georgiev koji se pridružio slavlju uz Dodirni me.

Od gostiju jedino glumac Vuk Kostić nije uspeo da izvrši svoj zadatak i odrecituje stihove pesme Još uvek sanjam, jer su ga obuzele emocije kada je trebalo da podeli scenu sa svojom omiljenom grupom.

Na razočarenje publike, članovi grupe se nisu vratili na bis, uprkos dozivanju, tapšanju i zviždanju, ali „Galija" očekuje publiku i večeras, a sudeći po prodaji ulaznica, Centar „Sava" će ponovo biti pun.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 28. март 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво