Читај ми!

Simfonijski orkestar RTS-a, Bočeli i Jelena Tomašević ponovo ukrstili note

Članovi Simfonijskog orkestra ostvaruju snove. Ponovo su delili scenu sa Andreom Bočelijem. Poverenje svetskog tenora stekli su u Beogradu, a samo nekoliko meseci kasnije čuvene arije izveli su i u Etihad Parku.

Saradnja čuvenog maestra Bočelija i srpskih umetnika započeta je tokom njegovog koncerta u Beogradu u okviru „River festa", u julu ove godine. Pred punom Etihad arenom, pred skoro 20 hiljada posetilaca nizale su se čuvene arije, a naša Jelena je sa njim otpevala njegovu najpoznatiju pesmu Vivo per lei.

Nakon toga sama je otpevala i čuvenu peamu Vitni Hjuston I will always Love You.

Arena je bila popunjena do poslednjeg mesta, a prosečna cena karte bila je 500 evra.

Srpska pevačica dobila je ogroman aplauz, ne samo zbog svojih vrhunskih performansi, nego i zbog činjenice da da dolazi iz zemlje koja se u Emiratima smatra bratskom.

„Svi smo veoma uzbuđeni što nam je data čast i zadovoljstvo da nastupamo sa takvim solistom kakav je Andrea Bočeli i što je naš kvalitet i zalaganje posle mnogo godina prepoznat van granica naše zemlje", rekao je Dušan Mamula, sekretar Simfonijskog orkestra RTS-a.

Da je Simfonijski orkestar RTS-a svetski, a naš, potvrdio je i dirigent Karlo Bernini pod čijom palicom nastupaju. Svetska, a naša je i Jelena Tomašević koja je ponovo imala priliku da ukrsti glas sa Bočelijem.

„Mogu reći da je velika čast nastupati sa jednim od najvoljenijih tenora sveta i takvim umetnikom kao što je Bočeli ali moram vam reći da je velika čast podjednako za mene što nastupam sa našim Simfonijskim orkestrom, jer su zaista umetnici, svako od njih", kaže pevačica Jelena Tomašević.

Na koncertu u Etihad Parku maestro Bočeli ugostio je i sopran Kristinu Pasariu i violončelistkinju Ajanu Viter - Džonson.

четвртак, 09. мај 2024.
19° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара