Читај ми!

Istina je sve - novi album instrumentalne muzike Renata Henca

Renato Henc je album pod imenom „Istina je sve” - digitalno objavio za PGP RTS. U pitanju su instrumentali a ukupno ih ima 49.

Muziku i aranžmane je radio sam Renato Henc. Navodi da mu inspiracija dolazi spontano, i da mu je važno da kada krene - odmah pribeleži ideju.

„Kad radim kompoziciju, prvo napravim muziku jer meni tekstovi idu strašno teško. Od 100 posto jedno - 25 posto, to baš kad je navala, to se ispiše tekst i tako i ostane i tako je i krenulo sa instrumentalima", rekao je Henc.

U realizaciji albuma učestvovali su Sale Kovač, Dragan Marković, Marko Marošić, Ivan Filipović, Nenad Todorović, instrumentalisti koji inače sarađuju sa Renatom.

Album je uglavnom je rađen u ateljeu Renata Henca koji on naziva „muzičko podrumče".

Instrumentali su namenjeni specijalnim emisijama kulturnog i zabavnog programa, dosta ih se emituje na RTS-u. Među njima su Sat plus, Lov i ribolov...

Renatovi instrumentali koriste se i u reklamama, a kako dodaje, angažovan je i na komponovanju muzike za dva filma koji će se takođe emitovati na RTS-u.

Kada je reč o „klasičnom albumu" Henc je nedavno, kao uvod u novo izdanje, objavio singl Hiljadu tuga. Nada se da će kompletan album za PGP-RTS, biti završen do kraja oktobra.

четвртак, 25. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво