Читај ми!

Završena Gitarijada, pobedila zrenjaninska rok grupa Dajrekt drajv

Rano jutros na Zaječarskoj „Kraljevici“ završena je 55. Gitarijada, najdugovečnija rok manifestacija na Balkanu. Pobedio je rok sastav Dajrekt drajv iz Zrenjanina.

Prema jednoglasnoj oceni stručnog žirija rokeri iz Zrenjanina ostavili su najbolji utisak, a njihov frontmen Nikola Nenin dobio je i novoustanovljenu nagradu za najbolji vokal „Momčilo Moša Radenković“.

„Mi smo oduševljeni zbog toga što smo se toliko sprijateljili sa svim bendovima koji su svirali večeras sa nama, i zaista, kao što sam ponovio na bini svaki od tih bendova je apsolutno zaslužio da večeras pobedi“, kaže Nikola Nenin iz Dajrekt drajva.

Iz večeri u veče svirke mladih demo bendova bile su sve kvalitetnije, tako da je Gitarijada još jednom pokazala zašto je odavno postala brend.

U revijalnom delu, tokom tri dana rok manifestacije nizale su se poznate rok grupe sa srpske scene, ali i sa prostora bivše Jugoslavije.

„Velike stvari, kao što je Gitarijada sa svojim trajanjem postaje još veća tako da je treba održavati i mislim da ne treba propustiti nijednu godinu“, kaže Zijo Rizvanbegović iz Valentina.

„Gitarijada je Gitarijada, to znači strašno mnogo zato što je to maltene jedina promocija rokenrola u Srbiji. Ovo je dokaz da rokenrol nije umro i da ovo novi bendovi mogu nešto i da daju u muzici“, ističe Miroslav Živanović Pile iz Alise.

Na kraju treba reći i to da je za najbolju mladu rok grupu prema oceni publike proglašen niški sastav Monah.

четвртак, 19. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи