Читај ми!

I ove godine na Bir festu nastupaju grupe sa Bunt rok festivala

Priliku da nastupe na 19. Bir festu i ove godine će imati dve muzičke grupe iz RTS-ovog projekta Bunt rok festival. Branka Glavonjić, autorka emisije Bunt i Bunt rok festivala najavljuje koliko bendova će se naći na CD kompilaciji koju uskoro objavljuje PGP RTS, kao i kada počinje nova, 20. sezona emisije Bunt.

Uroš Pajić, član grupe „Sanitarijum“ koja je bila pobednik Bunt rok festivala, naglašava da je nastup na Bir festu nešto o čemu su maštali još kada su počeli da se bave muzikom.

„Samo da kažem da nemaju tremu. Nastupali su na Arsenal festu u Kragujevcu, zatim na Gitarijadi u Velikom Gradištu, tako da nije bilo treme“, napominje Branka Glavonjić.

Inače, Branka Glavonjić među kolegama ima ugled novinarke koja na pravi način i godinama podržavaš mlade, nove autore i benodve, one koji tek treba da stupe na muzičku scenu.

„Tu mora da postoji ogromna, ogromna količina ljubavi, a zatim, nema odustajanja. Prepreka je uvek mnogo. Te prepreke treba da vam služe kao neka vrsta lekcija. Sve što se desi ružno ti daje negde pravac kako da ideš dalje i kako neke stvari da ne ponavljaš. To je negde bio moj moto, ali pri tom mora baš mnogo da se radi“, ističe gošća Jutarnjeg programa.

PGP RTS će objaviti CD kompilaciju sa najboljim pesmama po izboru tima Bunt rok festivala sa svih šest izdanja. Za mnoge muzičare biće to prvi nosač zvuka na kom će se naći njihova muzika.

Bunt je najdugovečnija rok emisija u regionu i u istoriji RTS-a i do sada je realizovano više od 500. Uskoro počinje 20. TV sezona.

„Veoma teško je opstati na medijskoj sceni sa emisijom koja se bavi isključivo rok zvukom i muzikom i stvaralaštvom nekih novih bendova. Ljudi uglavnom ne žele da daju ikakvu šansu nečem novom, što mislim da nije u redu, zato što jedino što može da dovede do neke promene, jeste da pružimo šansu nečem novom, nečem što se tek stvara“, zaključuje Branka Glavonjić.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво