Читај ми!

Pesma Evrovizije 2023, Bi-Bi-Si objavio sedam potencijalnih gradova domaćina

Evropska radiodifuzna unija i Bi-Bi-Si utvrdili su spisak od sedam potencijalnih gradova od kojih će jedan ugostiti „Pesmu Evrovizije“ sledeće godine.

Organizatori „Pesme Evrovizije“ utvrdili su uži spisak od sedam potencijalnih gradova koji se razmatraju kao domaćini takmičenja sledeće godine.

U radijskoj emisiji, Bi-Bi-Si je objavio da su na spisku Birmingem, Glazgov, Lids, Liverpul, Mančester, Njukasl i Šefild. Zanimljivo je da na spisku nema glavnog grada Londona.

Potvrđeno je i da se za organizaciju takmičenja prijavilo 20 britanskih gradova, a da su gradovi iz užeg kruga odabrani na osnovu njihovih mogućnosti i sposobnosti organizacije velikog događaja, poput „Evrosonga“.

U narednom periodu će EBU i Bi-Bi-Si obići izabrane gradove i utvrditi da li ispunjavaju sve kriterijume organizacije, a ime grada-domaćina „Pesme Evrovizije“ biće poznato tokom jeseni, saopšteno je iz EBU-a. 

Velika Britanija je domaćin „Pesme Evrovizije“ sledeće godine, pošto je utvrđeno da ovogodišnji pobednik, Ukrajina, zbog ratnog stanja u zemlji nije u mogućnosti da organizuje takmičenje.

Britancima je organizacija ponuđena pošto je njihov predstavnik Sem Rajder bio drugoplasirani na takmičenju u Torinu.

„Pesma Evrovizije“ sledeće godine biće prva od 1980. godine koja nije održana u državi koja je pobedila na prethodnom takmičenju.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво