Čitaj mi!

Tijana Dapčević učestvuje na "Pesmi za Evroviziju 22"

Stefan Zdravković je odustao od učešća na festivalu "Pesma za Evroviziju 22", a kompoziciju čiji je autor Leontina Vukomanović će na takmičenju izvesti Tijana Dapčević.

Leontina Vukomanović, autor kompozicije koja je odabrana za učešće na RTS-ovom izboru za predstavnika Srbije na "Pesmi Evrovizije", obavestila je Javni servis da je Stefan Zdravković (Princ od Vranje) odustao od učešća na festivalu "Pesma za Evroviziju 22".

"Obaveštavam vas da kompoziciju, koju sam poslala na RTS-ov konkurs za izbor za 'Pesmu Evrovizije', 'Ljubi svoga čoveka', čiji sam autor muzike i teksta, neće interpretirati Stefan Zdravković (Princ od Vranje), jer je odustao usled njemu neodgovarajućih termina pripreme i realizacije festivala, tako da sam odlučila da tu pesmu peva Tijana Dapčević, sa tekstom prilagođenim ženskom izvođaču, te sada naslov glasi 'Ljubi, ljubi doveka'", objasnila je Leontina Vukomanović.

U skladu sa pravilnikom takmičenja, Radio-televizija Srbije i autori kompozicije imaju pravo da u slučaju bilo kakvih problema oko izvođenja kompozicije ili nastupa izvođača odaberu drugog izvođača takmičarske kompozicije.

Na festivalu "Pesma za Evroviziju 22" kartu za Torino, u kojem se održava ovogodišnja "Pesma Evrovizije", pokušaće da dobije 36 takmičara. Dva polufinala biće održana 3. i 4. marta, a finale je zakazano za 5. mart.