Читај ми!

Adel konačno objavila novu pesmu, deset miliona pregleda za samo šest sati

Adel je konačno objavila dugoočekivani novi singl i spot za numeru Easy on Me. Za samo šest sati od postavljanja na Jutjub, video je zabeležio više od deset miliona pregleda.

Adel je konačno objavila dugoočekivani novi singl i spot za numeru Easy on Me. Za samo šest sati od postavljanja na Jutjub, video je zabeležio više od deset miliona pregleda.

Posle šest godina pauze Adel je najavila novi, četvrti po redu, album 30 koji, kako je najavila, treba da se pojavi 19. novembra. Singl i album, kako je već objasnila poznata muzičarka, odražava njena „unutrašnja previranja“ koja je doživela posle razvoda od Sajmona Koneckog pre dve godine.

Emotivna balada uz klavirsku pratnju Easy on Me objavljena je u ponoć po britanskom vremenu, a obožavaocima njene muzike je ponuđen prvi pogled na njen „album o razvodu“. Širom sveta 299.000 ljudi je slušalo Easi On Me u trenutku objavljivanja.

Adel u pesmi objašnjava svoju odluku da okonča svoj brak i od sina i bivšeg muža traži razumevanje. Neposrednost tih emocija očita je u njenom vokalu, istovremeno snažnom i ranjivom. Adele se obraća ljudima koje je povredila, ali Easi On Me je takođe i veliko vuneno ćebe kojim može da se obmota svako ko je iskusio usamljenost i bol raskida koji ih je poremetio iz korena.

Spot podseća na njen hit iz 2015. godine, pesmu Hello, koja je bila jedan od najprodavanijih digitalnih singlova svih vremena. Oba je režirao Havijer Dolan i oba spota su smeštena u staru seosku kuću.

U spotu za numeru Hello Adel telefonira iz stare kuće, a u novom videu se pakuje i napušta staru kuću.

Spot počinje kao crno-beli, ali u jednom trenutku prelazi u kolor, naglašavajući da je to žena koja je razorila ceo svoj svet, ali shvatila da ne mora da se oseća krivom zato što je sebe stavila na prvo mesto.

„Usput sam naučila mnogo stvari o sebi“, navodi Adel u najavi novog albuma. „Skinula sam mnogo slojeva, ali i umotala se u nove... Od tada sam mukotrpno obnavljala svoju kuću i svoje srce i ovaj album o tome govori“.

Iako je Easi On Me u velikoj meri tradicionalna Adelina balada, ima nagoveštaja da će ostatak albuma predstaviti i novu, eksperimentalniju stranu Adeline muzike.

Број коментара 5

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 25. април 2024.
8° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво