Читај ми!

Na koncertu „Zane“ svaka nota i stih biće posvećeni Marini Tucaković

Grupa „Zana“ dugo je planirala koncert povodim 40 godina rada. Koncert je zakazan za subotu 25. septembar u Komabank dvorani, i biće posvećen Marini Tucaković.

Zoran Živanović Žika, član sastava „Zana" rekao je, gostujući u Beogradskoj hronici, da je tokom planiranja koncerta, Marinu Tucaković posetio, i to pre dvadesetak dana.

„Pitao sam je samo koliko karata da joj se odvoji za prvi red naravno. Pitao sam je i da li će da dođe, rekla je - Jesi li normalan, naravno da dolazim!", ispričao je Žika.

Dodao je da je odlazak Marine Tucaković, veliki gubitak za čitavu muzičku scenu naše zemlje i celog regiona.

„Nama je ostalo 40 godina karijere ali i isto tako omaž njoj, to neće biti nikakav in memoriam ili tako nešto, jer ona ne bi pristala na to. Biće veselo i bićemo svi nasmejani", kaže Žika, i naglašava da će koncert biti urađen profesionalno, dok će „svaka pesma, nota i stih biti posvećeni Marini".

Govoreći o muzičkim gostima koje su na koncertu očekivali, Žika kaže da neki od njih, zbog procedura putovanja usled pandemije, neće moći da stignu u Beograd.

Za četiri decenije trajanja grupe „Zana", snimljeno je 15 albuma, 13 singlova i pet kompilacija.

„Mogu da se zahvalim PGP-RTS-u, jer je Vladimir Graić uspeo da ‘izboksuje neke dilove' sa ‘Kroacija rekordsom', sa bosanskom izdavačkom kućom, i uspeo je da skupi sve na jedno mesto - ono što je ‘Zana' za 40 godina ikada snimila", izjavio je Živanović.

Reč je o dijamantskom ce-de boksu, koji objedinjuje kompletan opus muzičkog sastava koji je snimao i nastupao i u zemlji i u inostranstvu.

петак, 29. март 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво