Читај ми!

Vlatko Stefanovski na Tašmajdanu 19. septembra

Romantičnim zvukovima gitara i savršenim nizovima muzičkih akorda – dočekaće vas 19. septembra od 21 sat na Tašmajadanu Vlatko Stefanovski i Trio V3. Spojiće naizgled nespojivo, poput instrumentalnog roka, etno-džeza, bluza i džez-fjužna, stvarajući zanimljive i prelepe zvučne pejzaže…

„Zadovoljstvo mi je da nastupam na Tašmajdanu i to još sa podmlađenim sastavom, sa Triom V3, mladom ritam sekcijom koju čine Ivan Kukić na bas-gitari, i moj sin Jan na bubnjevima. Bez obzira na godine, njih dvojica zvuče neverovatno mlado i entuzijastično, i njihova energija mi daje vetar u leđa. Drago mi je što sam sarađivao sa njima i na poslednjem albumu. Divno je svirati sa ljudima koji su stalno nasmejani. Nadam se da će i publika koja dođe na Tašmajdan uživati i otići zadovoljna i ispunjena", izjavio je Vlatko.

Svima poznati makedonski muzičar, još kao mladić osnovao je sad već kultnu grupu Leb i sol.

Zajedno su snimili 13 albuma, a nakon razlaza grupe, Vlatko stvara uspešnu samostalnu karijeru.

Vlatko Stefanovski kao jedan od najvećih gitarističkih virtuoza ovih prostora, prepoznatljiv je po svom posebnom stilu fuzije muzičkih stilova, kombinujući makedonske tradicionalne nepravilne ritmove i rok zvuk.

Ostvario je i mnoge uspešne saradnje sa renomiranim svetskim i domaćim muzičarima

Nakon veoma uspešnog akustičnog albuma Mother Tongue, Vlatko Stefanovski vratio se zvuku i atmosferi sedamdesetih godina prošlog veka.

Taftalidze Shuffle je novo studijsko izdanje makedonskog virtuoza koje je objavio prošle godine,  a devet pesama snimljenih u njegovom studiju „Ezoterija" zasigurno će razveseliti sve poklonike dobre muzike.

Vlatko je ovaj album, kao i mnoge do sada, posvetio svom Skoplju i kvartu Taftalidze koji ima posebno mesto u njegovom srcu. Pesme su intimne i lične, a opet tako bliske svima, upravo zbog senzibiliteta koji nosi njegova muzika. Muziku, tekstove i aranžmane, kao i produkciju svih pesama potpisuje upravo Vlatko.

Koncert na stadionu Tašmajdan će se održati za ograničen broj ljudi, uz poštovanje svih epidemijskih mera i preporuka Vlade Republike Srbije. Koncer će snimiti Radio-televizija Srbije.

петак, 26. април 2024.
17° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво