Читај ми!

Proglašen novi pobednik drugog Sabora narodne muzike Srbije

Nakon održane finalne večeri drugog „Sabora narodne muzike Srbije“, utvrđeno je da kompozicija „Nek ti život bude pesma“, kompozitora Milisava Antonića, u izvođenju Čede Markovića, nije ispunjavala uslove za učešće na Festivalu.

Jedan od osnovnih uslova konkursa za učešće na Festivalu bio je da kompozicija ne sme biti ranije promovisana.

Nakon finala, realizatorima je dostavljen snimak koji dokazuje da je, suprotno pravilima konkursa, kompozicija Milisava Antonića prethodno promovisana na televiziji sa nacionalnom frekvencijom i objavljena na društvenoj mreži Jutjub.

Utvrđena je nova konačna lista kompozicija. 

Prvo mesto: „Zavet u amanet" kompozitora Dragana Šainovića, u izvođenju Nenada Manojlovića; Drugo mesto: „Još od lane brojim dane" kompozitora Borka Radivojevića, u izvođenju Dejana Nedića; Treće mesto: „Voleo si i ti mene" kompozitora Dragana Aleksandrića, u izvođenju Ljiljane Aleksandrić.

Prethodno je kompozitor pesme „Nek ti život bude pesma" proglašen za pobednika Sabora i dodeljena mu je nagrada u iznosu od 350.000,00 dinara.

Odlukom stručnog žirija, za najbolji tekst bio je proglašen tekst iste kompozicije („Nek ti život bude pesma") i autoru je dodeljena nagrada u iznosu od 100.000,00 dinara.

Novoproglašenom pobedniku Festivala, kompozitoru pesme „Zavet u amanet" dodeljuje se novčana nagrada u iznosu od 350.000,00 dinara.

Kompozicija koja zauzima drugo mesto („Još od lane brojim dane") osvaja novčanu nagradu u iznosu od 250.000,00 dinara, a kompozicija na trećem mestu („Voleo si i ti mene") nagradu od 180.000,00 dinara.

Utvrđeno je i da će žiri u istom sastavu kao na finalnoj večeri Sabora u roku od 30 dana od dana donošenja ove Odluke, doneti novu Odluku o izboru najboljeg teksta kompozicije Sabora, kojoj će biti dodeljena novčana nagrada u iznosu od 100.000,00 dinara.

 

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво