Читај ми!

Pesma godine emisije Bunt – „Sloboda“ benda "E-play"

Prvi dobitnik novoustanovljene nagrade za „Pesmu godine" TV emisije „Bunt" je bend "E-play" za pesmu „Sloboda”. Ova pesma je bila izabrana i za hit godine „Top liste Bunt”, po izboru urednika.

U obrazloženju u vezi sa prizanjem koje je emisija Bunt dodelila pesmi Sloboda benda "E-play", stoji da „Ona zaslužuje priznanje i titulu pesme godine, ne samo zbog izuzetnih muzičko-izvođačkih kvaliteta, već i stoga što nam je svima u ovim teškim, izazovnim vremenima najzad postalo jasno zašto je sloboda najvažnija“.

Branka Glavonjić, urednica emisije Bunt, gostujući u Jutarnjem programu naglašava da su ovo još uvek teška vremena kako za muzičare tako i za ljude koji se bave javnim poslom, kojima je najveća nagrada aplauz i izlazak na binu.

Upravo njima je to bilo uskraćeno i oni su bili prvi na udaru koronavirusa kada se pojavila pesma Sloboda koja je svima ulila nadu da će se neke stvari promeniti, što je pre moguće.

„Zaista mislim da je i album benda 'E-play' Sloboda, jedan od najboljih albuma u protekloj deceniji i zato sam kao urednik jedine rok emisije u regionu poslednjih 18 godina, imala tu potrebu da na neki način dam podršku svim muzičarima, jer ako njih nema, nema ni nas i veoma je važno da oni nađu neku inspiraciju u ovim teškim vremenima i da svoj posao rade na najbolji mogući način“, naglašava Branka Glavonjić.

Basistkinja benda "E-play" Maja Cvetković otkriva da u trenutku kada je pesma nastala i kada je snimljen spot, nisu ni slutili da će biti vizionari i da će nešto predvideti, ali su verovali da će cela ova situacija kraće da traje. Sloboda Mićalović im je pomogla da spot izgleda što bolje i da ima jasniju poruku u skladu sa njenim imenom.

„Spot je stvarno dopro do širokog broja ljudi koji su prepoznali poruku i super mi je da smo dobili ovu nagradu u nekom najtežem trenutku kada nam nedostaju koncerti i super je da jedna takva emisija to primećuje“, dodaje Maja Cvetković.

Branka Glavonjić napominje i da je spot za numeru Sloboda proglašen za hit godine „Top liste Bunt“ na osnovu glasova urednica RTS-a – Ane Milićević muzičke urednice kanala Muzika, Olge Kepčije ispred Radija 202, Katarine Epštajn ispred Radio Beograda 1 i ekipe emisije Bunt.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
23° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво