Fantastična svirka Stefana Milenkovića i grupe „Van Gog"

Čuveni virtuoz i muzički pedagog, maestralno je uklopio zvuke svoje violine sa rok ritmom benda „Van Gog“, a spektakularan ishod ovog zajedničkog izvođenja mogli su videti gledaoci Prvog programa RTS-a, u večerašnjoj emisiji „Studio".

„Fenomenalno, uživao sam, ova energija ispunjava!", poverio je Stefan Milenković i dodao: „Izazov je naći adekvatnu energiju - sa jednim instrumentom koji je star 250 - 300 godina parirati energiji električnih instrumenata. To je muzika koja ima druge frekvencije, i tu moram da nađem balans, jer taj zvuk mora da se poklopi". 

Milenković je prvi eksperiment ovog tipa izveo sa čuvenim britanskim bendom „Gorilaz", kada je uz njih vodio gudački orkestar sa univerziteta Džulijard.

Zvonimir Đukić - Đule „Van Gog", takođe nije krio svoje oduševljenje i zahvalio Stefanu što je podelio sa njim bunu, energiju i note.

„Velika nam je čast da si sa nama na bini, poželeo sam ovo kada sam video tvoj koncert sa bendom 'Gorilaz' - da zasviraš i sa nama i evo, želja mi se ostvarila. Hvala ti Stefane i što si nas svih ovih godina dostojanstveno predstavljao, i što si branio čast i dostojanstvo muzike širom sveta", obratio se Milenkoviću frontmen rok grupe „Van Gog".

Muzički šou program Studio, nakon premijera subotom uveče na RTS 1, možete pogledati i na Jutjub kanalu „RTS Zabava" kao i i na interaktivnoj platformi RTS Planeta.

субота, 01. јун 2024.
26° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије