Читај ми!

Novi album i ekskluzivni koncert Bajage i Instruktora večeras na RTS2

Samo na RTS- u, večeras na Drugom programu u 21.48, biće emitovan nesvakidašnji koncert Bajage i Instruktora, snimljen nedavno na stadionu Tašmajdan.

Sa željom da vernoj publici koncertno predstave pesme sa novog 13. studijskog albuma, a uvažavajući aktuelne epidemiološke preporuke, Radio-televizija Srbije, PGP RTS i legendarna rok grupa odlučili su da izvedu i snime koncert bez publike i da potom, preko video-zapisa publici poklone uživanje u muzici grupe koju prate i vole generacije, već tri i po decenije.

Osim legendarnih hitova Bajage i Instruktora, na ovom koncertu biće predstavljene i sve pesme sa novog, 13. studijskog albuma Ovaj svet se menja.

Radi se o zajedničkom izdanju PGP RTS-a i „Jugoton – Kroacija rekordsa“, sa kog se odmah izdvojila naslovna pesma. Ostatak muzičkog materijala na ovom albumu čine dobro poznate numere koje je Bajaga ranije pisao za druge izvođače ili za film, pozorište i TV.

Ovoga puta, te svoje pesme Bajaga je izveo u novim verzijama, a neke od njih je i prvi put sam otpevao – što je slučaj sa pesmama Zdravka Čolića Tvoje oči i Moja draga,
zatim Ja sam se ložio na tebe, koju je Bajaga napisao još kao član Riblje čorbe.

Među pesmama sa ovog albuma koje su nastale ove godine, uz Ovaj svet se menja su i dve numere iz filma Hotel Beograd.

Publici je već dobro poznata Darja, sa Milošem Bikovićem, a pesma Kako se to naziva čuje se u odjavnoj špici ovog filmskog ostvarenja. Nove verzije dobili su i hitovi Ni na nebu ni na zemlji – naslovna pesma iz istoimenog filma. Na albumu su ovekovečene muzička tema iz serije Otvorena vrata i pesma Mladost, iz pozorišne predstave Ženidba i udadba

„Album je nastao baš u vreme pandemije i pitanje je da li bismo ga snimili sad, da nije bilo karantina. Mi smo bend koji dosta svira, i mnogo vremena provodi na putu. Ove godine smo otkazali više od 20 koncerata. Novi album je bio spas i za mene i za moje prijatelje iz grupa. Potrudili smo se da nešto korisno radimo, u vreme kad je muzika ovom pandemijom najviše pogođena od svih grana umetnosti i privrede. Imamo ovde dosta starih stvari, ali neke od njih nikad nismo snimili, a izveli smo ih na koncertima“, rekao je Momčilo Bajagić Bajaga na novinarskoj promociji albuma Ovaj svet se menja održanoj početkom oktobra u RTS Klubu.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

субота, 21. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи