Читај ми!

Posle 15 godina pauze, Stivi Vonder objavio dva nova singla

Čuveni američki muzičar Stivi Vonder objavio je dva nova singla na kojima poziva na jedinstvo u suočavanju sa izazovima sistemskog rasizma i pandemije korona virusa.

Pored iznenađenja koje je Stivi Vonder priredio svojim poklonicima i konačno se posle 15 godina pauze pojavio sa novim materijalom na muzičkoj sceni, iznenađenje je i to da će numere objaviti njegova, novoosnovana izdavačka kuća, „Republik rekords“.

U jednosatnom obraćanju za medije iz svog doma u Kaliforniji, kako prenosi časopis Rolingstoun, Vonder je priznao da je jednu od pesama, Where Is Our Love Song, počeo da piše još 1968. kada je imao 18 godina. Nedavno ju je pronašao, promenio tekst i uz muzičku podršku Geri Klarka juniora na gitari, snimio.

Prihod od prodaje pesama biće uplaćen organizaciji „Fiding Amerika", kojoj je, kako naglašava poznati muzičar, neophodna milijarda dolara kako bi pomogla porodicama koje su u nevolji zbog epidemije koronavirusa.

Druga pesma, Can't Put It in the Hands of Fate, takođe je nastala pre nekoliko godina, dodaje Vonder, ali ju je poslednjih meseci upotpunio novim tekstom.

„Kada sam je prvo napisao trebalo je da bide ljubavna pesma, ali onda sam se zapitao šta nam se to dešava... ovo ludilo je neprihvatljivo. Ne smemo to više da trpimo. Potrebna je promena, ne možemo se prepuštati sudbini. Ne smemo prepustiti glasanje slučaju“, naglašava Vonder.

Tokom konferencije za štampu, Vonder nijednom nije spomenuo Donalda Trampa, ali su njegovi komentari o stanju nacije bili obojeni besom i opipljivim osećajem ogorčenja.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво