Virtuozi na akustičnim gitarama, sviraju sa 40. prstiju, pred 99. posetilaca

U Srbiji su prvi put, došli su po preporuci Italijanskog instituta. Članovi italijanske gitarske senzacije "40 Fingers, koji će u okviru evropske turneje, nastupiti, na međunarodnom „Gitar Art Festivalu“. Događaj je odložen za 20. maj, a održaće se u Kombank Dvorani.

Članovi benda su trenutno jedan od najpopularnijih gitarskih kvarteta koji dolazi iz Trsta, a karakteriše ih bogat muzički repertoar, velika energija i snažan zvuk na njihovim koncertima. Jedna od mera vlade je da se zabrane okupljanja na javnim mestima, u zatvorenim prostorima, kada se okupi više od 100 ljudi. I ministarstvo kulture i informisanja je pozvalo ustanove kulture da to striktno poštuju.  

Festival je u toku, da li se poštuju pravila, prvi koncert benda je odložen?

Gostujući u Jutarnjem programu RTS-a, Boško Radojković, direktor i osnivač „Gitar Art Festivala“, istakao je da se pridržavaju pravila, i prilagođavaju se situaciji.

„Koncert smo pomerili, a karte koje su kupljene biće validne na dan novog koncerta, 20. maja u Kombank Dvorani. Ostali naši programu idu dalje, naši đaci i studenti su na festivalu i uklapaju se u broj 99, koji se odnosi na okupljanje ljudi u zatvorenom prostoru“, rekao je Boško Radojković, direktor i osnivač „Gitar Art Festivala“.

Gosti u studiju su i članovi benda "40. Fingers" iz Italije: Mateo Brenči, Emanuele Grafiti, Enriko Marija Milanezi i Andrea Vitori.

Kada sam rekla da nam dolazite u goste, mnogi su rekli , pa oni dolaze iz Italije. U Srbiji ste već dve nedelje, simptome virusa nemate, a da li ste u kontaktu sa vašim porodicama u Italiji?

„Naravno da jesmo, svakodnevno, mi smo zdravi i veseli i ne možemo da dočekamo da sviramo, ovde nam je lepo, posetili smo Leskovac, Kopaonik, koncerte u Beogradu“, rekao je Mateo Brenči.

„Želeli smo da se vratimo u Italiju što je pre moguće, da budemo kod kuće do kraja aprila, imamo zakazane koncerte u Turskoj, u Makedoniji, sviraćemo u jednom pozorištu u Ljubljani, biće puno koncerata“, rekao je Emanuele Grafiti.

Šta će publika moći da čuje na repertoaru vašeg koncerta 20. maja u Kombank Dvorani?

„Planirali smo da sviramo nekoliko autorskih dela sa našeg albuma, sve obrade koje smo do sada uradili, Vivaldija, i druge kompozicije koje su dostupne na Jutjubu. Biće tu i novih pesama“, rekao je Mateo Brenči.

Sve je eksplodiralo i promenilo se posle Boemske rapsodije, grupe „Kvin“, numere koju ste snimili. Imate i pojedinačne karijere, ali ste udružili 40. prstiju.

„Sve je to za nas počelo kao neka šala, igra, a onda smo dobili dosta komentara na naše obrade koje smo objavili na Jutjubu i na autorska dela koja smo objavili“, rekao je Mateo Brenči.

Koji je savet za publiku na „Gitar art festivalu“?

„Organizovaćemo se i smestiti u broj od 99 posetilaca, a ko ne može da dođe na koncert, može da vrati kartu ili je sačuva za pakete sledećeg „Gitar Art Festival-a“, zaključio je Boško Radojković, direktor i osnivač festivala.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

понедељак, 20. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара