„Bajaga i instruktori“ – 35 godina rada bez pauze

„Bajaga i instruktori“ ove godine proslavljaju 35 godina rada, a svoj jubilej će obeležiti u decembru koncertima u Centru „Sava“.

Pošto je karijeru počeo u „Ribljoj čorbi“ šest godina pre osnivanja „Instruktora“, Momčilo Bajagić, gostujući u Beogradskoj hronici, napominje da on u stvari broji više od 40 godina aktivne karijere, tako da mu ovih 35 ne zvuče tako strašno.

„Lepo je kad pomislim da nam je prvi koncert bio u Domu sindikata 1984. godine, znači da nismo loši za ovih 35 godina“, dodaje Bajaga.

Godine su prošle ispunjene lepim stvarima i koncertima, a najteže su, naravno, bile ratne godine i bombardovanje kada nije moglo mnogo da se radi. Međutim, napominje Bajaga, „Bajaga i instruktori“ je jedan od retkih bendova koji za prethodnih 35 godina ni jednu godinu nije završio, a da nije održao makar 15 koncerata, a nekada i 200, ali u proseku 40 do 50. Pored toga, svirali su na svim kontinentima osim Južne Amerike.

Za obeležavanje jubileja, za sada su planirana tri koncerta, 5, 6. i 8. decembra u Centru „Sava“. Prošle godine su održali koncert u Areni, uspešan i dobro posećen, ali mnogo publike se oglasilo primedbom da ne voli koncerte u halama.

„Drugo, ipak je 35 godina u pitanju, a treće, pošto smo u maju mesecu imali jedan koncert u Nišu na ideju Vojkana Borisavljevića da napravimo sa gudačkim orkestrom, i pošto je to jako lepo ispalo, onda smo rekli, ajde, što ne bismo za 35 godina napravili jedan koncert sa velikim orkestrom. Pošto su karte za 5. i 6. decembar brzo rasprodate, odlučili smo se i za treći, a ako bude interesovanja biće ih koliko treba“, kaže Momčilo Bajagić Bajaga u Beogradskoj hronici.

broj komentara 3 pošalji komentar
(sreda, 06. nov 2019, 12:22) - Anastasia [neregistrovani]

Bajaga

I sad je cool!

(sreda, 06. nov 2019, 10:02) - Anastasia [neregistrovani]

Bajaga

Bajaga je najbolji I najlepsi!

(sreda, 06. nov 2019, 03:19) - anonymous [neregistrovani]

Cool

Nekad je bio cool frajer, a sad ko neka zena.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">