Nedžad Salković: Ledi Dajana je umela da sluša sevdalinke na pravi način

Veče sevdalinki najavljeno je za 8. novembar u Centru Sava. Dan ranije u Novom Sadu, takođe se održava kultna manifestacija kultnih pesama.

Jedan od izvođača koji učestvuju u Večeri sevdalinki je i Nedžad Salković, koji je nedavno obeležio 60 godina umetničkog rada. 

„Tri četvrtine moje karijere je vezano za Beograd“, rekao je, gostujući u Beogradskom programu pevač Nedžad Salković, dodajući da je prošao celi svet, ali da je Beograd grad u kojem je najčešće nastupao, nekad i sedam dana zaredom.

„Ja slušam muziku celog sveta, tako nešto kao što je sevdalinka nema nigde. Dvadeset dana pre smrti, ledi Dajana je bila u Tuzli i ja sam joj pevao. Zamolio sam gospođu koja je prevodilac, da joj reči sevdalinki prevodi koliko može. Preko puta mene je sedela, gledala i video sam da joj je to čudno i lepo“, prisetio se Salković i dodao da su se princezi, pored muzike i njegovog glasa, najviše dopali stihovi.

Pevač tvrdi da je vrlo malo tumača i slušača sevdalinki, i među njima je prepoznao i ledi Dajanu.

U produkciji RTS-a, uskoro izlaze tri CD-a Nedžada Salkovića, na kojima će se naći 57 pesama.

Број коментара 3

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 16. април 2024.
25° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво