„Podigni glas“ sa srpskom predstavnicom na „Dečjoj pesmi Evrovizije“

Objavljena je pesma kojom će Darija Vračević predstavljati Srbiju na „Dečjoj pesmi Evrovizije“, 24. novembra u Gljivicama u Poljskoj. Pesma „Podigni glas“ (Raise Your Voice) govori o katastrofama koje pogađaju našu planetu i deca se obraćaju odraslima da preuzmu nešto kako bi se to zaustavilo.

Uz pomoć muzičara i saradnika, Aleksandre i Leontine, Darija je inspirisala nastanak i izvela kompoziciju za konkurs koji je raspisao RTS za predstavnika Srbije na takmičenju „Dečja pesma Evrovizije 2019“.

Darija je dala tekstualnu ideju duboko dirnuta trenutnim dešavanjima u svetu. Pomno prateći prirodne nepogode koje se dešavaju iz dana u dan, došla je na ideju da pesmom probudi svest ljudi o svemu što se dešava u prirodi, da počnemo zajedno da brinemo i volimo Zemlju na kojoj živimo.

Darija Vračević je rođena 27. 10. 2007. u Beogradu. Pohađa šesti razred osnovne i peti razred muzičke škole (odsek klavir).

Bila je učesnik televizijskog muzičkog takmičenja za decu (2015/2016) na kojem je stigla do superfinala i osvojila srca publike širom naše zemlje i van njenih granica. Nakon tri godine (2018/2019) ponovo je nastupala u istom šou-programu koji je okupio najuspešnije učesnike iz četiri sezone.

Učestvovala je na brojnim festivalima u Srbiji i inostranstvu gde je osvojila veliki broj nagrada.

U julu 2018. godine uspešno je predstavila svoju zemlju na međunarodnom festivalu u Belorusiji – „Slavjanski bazar“, nakon čega su usledili pozivi za festivale širom sveta.

Darija je glumila u mjuziklu za decu Tesla i bitka na magnetnom polju, na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a dobila je glavnu rolu u prvom srpskom mjuziklu čiji početak snimanja se očekuje u proleće 2020. godine.

Radila je na više projekata filmske sinhronizacije. Darija trenira džez balet – član je profesionalnog tima u plesnom klubu „Dens fektori“, a do sada je osvojila dve srebrne i pet zlatnih medalja na plesnim festivalima u Srbiji.

broj komentara 9 pošalji komentar
(nedelja, 17. nov 2019, 18:03) - anonymous [neregistrovani]

Darija do pobede.

Darija ja isto traniram dzez balet. Mnogo te volim. Darija do pobede. Ti si najbolja pevacica na svetu.

(utorak, 08. okt 2019, 17:35) - atila [neregistrovani]

komentar

Došlo vreme da pile uči kokoš

(utorak, 08. okt 2019, 15:15) - Jovan [neregistrovani]

Super pesma

Odlična pesma, dobar aranžman,zanimljiv spot, lepa poruka.Sve u svemu SUPER ! Ovog puta Srbija ima šansu možda i da pobedi. Srećno !

(utorak, 08. okt 2019, 12:47) - anonymous [neregistrovani]

Ana

Bravo Darija pesma je super a ti si je prelepo otpevala. Srećno

(utorak, 08. okt 2019, 11:13) - anonymous [neregistrovani]

bravo

Lepa pesma ,odlicno peva Darija

(utorak, 08. okt 2019, 00:11) - anonymous [neregistrovani]

Eh

Poruka pesme je u redu, ali kako nas ne cudi cinjenica da je bas ona odabrana i bas njena pesma je najbolja. Iz mnogo razloga. Samo ne znam zasto je RTS toliko najavljivao konkurs kada se izborno takmicenje nije ni odrzalo u Bgd.

(ponedeljak, 07. okt 2019, 19:27) - anonymous [neregistrovani]

Decja Evrovizija

Vrh je!

(ponedeljak, 07. okt 2019, 18:59) - anonymous [neregistrovani]

Darija

Mlada osoba , muzicki odrasla , da prodje jedno muzicko usavrsavanje i prilagodjavane , moze da ucestvuje na Evrosongy za odrasle . ( tekst muzike je magnet danasmjice )

(ponedeljak, 07. okt 2019, 18:33) - anonymous [neregistrovani]

JESC

Odlicna pesma sa lepom porukom. Srećno!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">