„Podigni glas“ sa srpskom predstavnicom na „Dečjoj pesmi Evrovizije“

Objavljena je pesma kojom će Darija Vračević predstavljati Srbiju na „Dečjoj pesmi Evrovizije“, 24. novembra u Gljivicama u Poljskoj. Pesma „Podigni glas“ (Raise Your Voice) govori o katastrofama koje pogađaju našu planetu i deca se obraćaju odraslima da preuzmu nešto kako bi se to zaustavilo.

Uz pomoć muzičara i saradnika, Aleksandre i Leontine, Darija je inspirisala nastanak i izvela kompoziciju za konkurs koji je raspisao RTS za predstavnika Srbije na takmičenju „Dečja pesma Evrovizije 2019“.

Darija je dala tekstualnu ideju duboko dirnuta trenutnim dešavanjima u svetu. Pomno prateći prirodne nepogode koje se dešavaju iz dana u dan, došla je na ideju da pesmom probudi svest ljudi o svemu što se dešava u prirodi, da počnemo zajedno da brinemo i volimo Zemlju na kojoj živimo.

Darija Vračević je rođena 27. 10. 2007. u Beogradu. Pohađa šesti razred osnovne i peti razred muzičke škole (odsek klavir).

Bila je učesnik televizijskog muzičkog takmičenja za decu (2015/2016) na kojem je stigla do superfinala i osvojila srca publike širom naše zemlje i van njenih granica. Nakon tri godine (2018/2019) ponovo je nastupala u istom šou-programu koji je okupio najuspešnije učesnike iz četiri sezone.

Učestvovala je na brojnim festivalima u Srbiji i inostranstvu gde je osvojila veliki broj nagrada.

U julu 2018. godine uspešno je predstavila svoju zemlju na međunarodnom festivalu u Belorusiji – „Slavjanski bazar“, nakon čega su usledili pozivi za festivale širom sveta.

Darija je glumila u mjuziklu za decu Tesla i bitka na magnetnom polju, na velikoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu, a dobila je glavnu rolu u prvom srpskom mjuziklu čiji početak snimanja se očekuje u proleće 2020. godine.

Radila je na više projekata filmske sinhronizacije. Darija trenira džez balet – član je profesionalnog tima u plesnom klubu „Dens fektori“, a do sada je osvojila dve srebrne i pet zlatnih medalja na plesnim festivalima u Srbiji.

Број коментара 8

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 08. мај 2024.
22° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара