„Runda 44“ i „Parni valjak“ 8. novembra u Areni

U Beogradu, u Štark areni, „Parni valjak“ 8. novembra obeležava 44. rođendan. Njihov prvi nastup bio je 29. novembra 1975. godine – baš u Beogradu. Sada je iza uspešnog muzičkog sastava više od 20 albuma.

„Mi smo ekipa različitih ljudi koje neki senzibilitet povezuje, a muzika je centralni, bazični osećaj vrednosti koji nas drži“, rekao je gostujući u Beogradskoj hronici, Husein Hasanefendić, član grupe „Parni valjak“.

Dodaje da je grupa imala sreće da objavi veliki broj pesama koje i danas žive i koje publika prepoznaje.

Inače, turneja „Parnog valjka“ nosi naziv „Runda 44“.

„Svaki put se treba dokazati, svaki put je nova runda, nova borba. Nisu svi srećni. Najteže ti oproste uspeh, tako da, spolja to izgleda 'gala' a iznutra je stvarno borba. Stalno je tu neko dokazivanje, jer moraš da opravdaš status koji imaš“, iskren je Hasanefendić.

„Kad se pogase svetla, kad se popnemo na scenu, postajemo deo bajke, bajke koja traje, spojimo se brzo s publikom, tako da više ne postoji 'Valjak' i publika već jedan veliki 'Valjak' od deset, dvadeset, pet hiljada ljudi... više i ne treba da pevam, oni pevaju...“, ispričao je Aki Rahimovski.

Kada je reč o najavljenom koncertu, novembra u Štark areni, Aki i Husein obećavaju da će dati sve od sebe i da će publika videti, ne novi „Valjak“, ali drugačiji; kako kažu – do sada neviđen.

broj komentara 0 pošalji komentar