Čitaj mi!

„Koncert za vanzemaljce“ u SKC-u

Profesori Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu održaće 11. decembra u velikoj dvorani Studentskog kulturnog centra neobičan „Koncert za vanzemaljce“, namenjen prvenstveno mališanima.

Velika dvorana Studentskog kulturnog centra ugostiće 11. decembra sve klince koji žele da čuju „Koncert za vanzemaljce".

Na repertoaru će biti muzika sa Zlatne ploče koju je NASA 1977. godine poslala u svemir, u nadi da će „muzika Zemlje tamo naći svoje slušaoce".

Pijanisti Neda Hofman i Nebojša Maksimović i violončelista Srđan Sretenović izvešće Italijansku svitu Igora Stravinskog, Bahov Preludijum iz Prve svite za čelo i drugi stav Mocartove Sonate za klavir u C-duru.

Koncert je namenjen deci uzrasta između pet i deset godina, a mališani mogu da dođu maskirani u vanzemaljce. Nakon koncerta imaće priliku da, zajedno sa profesorima Fakulteta muzičke umetnosti komponuju i sviraju muziku za vanzemaljce ili da ih nacrtaju.

„Koncert za vanzemaljce" je drugi u ciklusu koncerata za najmlađe koje organizuje Centar za kulturu i informisanje „Kisaru" u saradnji sa Fakultetom muzičke umetnosti i Studentskim kulturnim centrom.

Besplatne ulaznice preuzimaće se na blagajni SKC-a, a jedna karta važi za jednu odraslu osobu i troje dece.

broj komentara 0 pošalji komentar