Читај ми!

Svetska premijera filma „Ovuda će proći put“

U koprodukciji RTS-a, „Pointless” produkcije i FDU, na Festivalu “Slemdens” u Americi održaće se svetska premijera filma "Ovuda će proći put",scenaristkinje i rediteljke Nine Ognjanović.

Debitantski dugometražni igrani film Ovuda će proći put, scenaristkinje i rediteljke Nine Ognjanović, imaće svoju svetsku premijeru na filmskom festivalu "Slemdens", koji se krajem januara 2023. godine održava u Park Sitiju, SAD. "Slamdance film festival postoji skoro tri decenije i na njemu su debitovali reditelji kao što su Bong Joon-ho (Parazit) i Kristofer  Nolan (Dankirk, Uspon mračnog viteza).

U filmu Ovuda će proći put jedna neočekivana poseta iz korena menja život malog izolovanog mesta u Srbiji. Osamnaestogodišnja Jana će učiniti sve da spase stranca za kojeg misli da će je odvesti daleko.

Glavne uloge poverene su Jani Bjelici i Zlatanu Vidoviću, a ostale uloge u filmu tumače Svetozar Cvetković, Brana Stefanović, Igor Filipović, Eva Ras, Ninoslav Ćulum, Pavle Čemerikić, Vladimir Maksimović, Marta Bogosavljević, Zoran Živković, Dušan Ćule Jović, Mario Šaran, Rade Miljanić, Boško Puletić, Draga Ćirić Živanović, Slađa Radivojević, Vujadin Milošević i dečak Demijan Kostić.

Film je koprodukcija Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu, "Pointless Films" i Radio-televizije Srbije. Producirao ga je David Jovanović (ispred " "Pointless Films" produkcije), a ispred RTS-a na projektu su učestovali, kao kreativni supervizor - Marko Novaković, odgovorni urednik Redakcije dramskog i domaćeg serijskog programa i supervizor produkcije Marija Bereta. Nastao je uz podršku Filmskog centra Srbije i Ministarstva za kulturu i informisanje Republike Srbije.

Direktor fotografije filma Ovuda će proći put je Vladislav Andrejević, scenografkinja je Neva Joksimović, kostimografkinja Martina Malobović, kompozitorka Ana Krstajić, dizajner zvuka je Stevan Masnec, a montažer Rastko Ubović.

Nina Ognjanović je diplomirala 2022. godine na Fakuletu dramskih umetnosti u Beogradu, na katedri za filmsku i televizijsku režiju. Njeni kratki filmovi Novi televizor i Plaču prikazivani su na mnogobrojnim festivalima širom sveta i u okviru prve sezone RTS-ove emisije "Rani kadrovi". "Ovuda će proći put" je njen prvi dugometražni film, a  ujedno i njen diplomski rad.

Film Ovuda će proći put imaće svoju premijeru u Srbiji na sledećem FEST-u, nakon čega ga očekuje bioskopska distribucija, a zatim i televizijska premijera na programu Radio-televizije Srbije.  

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво