Читај ми!

Dodelom nagrada „Zlatna antena“ zatvoren 12. FEDIS

U beogradskom Domu omladine, dodelom nagrada „Zlatna antena“, zatvoren je 12. FEDIS – Međunarodni festival drama i serija. Među nagrađenim su i serije nastale u produkciji RTS, ali i one koje su emitovane na našem programu.

Nagrade koje nose imena Ljubiše Samardžića i Milene Dravić dobili su Nebojša Dugalić za glavne muške uloge u serijama Vreme zla i Državni službenik i Sonja Kolačarić za ulogu u drugoj sezoni serije Močvara.

„Zlatna antena“ za sveukupan doprinos televizijskoj produkciji u Srbiji pripala je glumici Olgi Odanović koja se osvrnula na aktuelnu seriju Radio Mileva.

„Jako sam se vezala za lik Mileve zato što nas vraća u neko vreme kad je sve bilo drugačije. Kad je sve bilo mnogo iskrenije, kad se nisu zaključavala vrata uopšte u zgradi, kad se subotom i nedeljom dele kolači, ko šta ispeče donese.“

Najviše nagrada dobile su serije Crna svadba i Vreme zla, a priznanje za najgledaniju seriju pripalo je Nečistoj krvi, u produkciji naše kuće, koja je nagrađena i za najbolji kostim.

„Meni je posebno drago zbog specifičnosti naše serije. Prosto, ovo je vrsta serije i filmskog programa koji nije pravljen da bude najgledaniji, nego je pravljen sa idejom da ostane i traje što duže vremena i da bude kvalitetan“, naglašava reditelj Milutin Petrović.

Isidora Simijonović je nagrađena za najbolju epizodnu ulogu, a za mušku epizodnu rolu posthumno je nagrađen Marko Živić za seriju Branilac.

Prošle godine su na domaćim kanalima premijerno prikazane 34 serije. Najbolja regionalna serija je Područje bez signala, koja je emitovana na programu RTS-a.  

понедељак, 06. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара