Читај ми!

Златнa антена: Нечиста крв најгледанија серија прошле ТВ сезоне

Домаћи филмови и серије увек су у врху гледаности. Једна од најгледанијих свакако је серија „Нечиста крв“, коју је пратило два милиона гледалаца у Србији. Снимљена је у продукцији РТС-а и "This and That productions". Која серија ће добити Златну антену и понети титулу најбоље на 12. ФЕДИС-у, сазнаће се у Дому омладине Београда од 4. до 6. октобра.

„Ове године је рекордан број снимљених серија. Због тога смо претходних година увели институцију селектора који мора да изабере од различитих жанрова и свега што је снимано у току године. То је 16 серија и госпођа Мери Билић је селекторка", рекао је у Јутарњем програму Ненад Миленковић, оснивач ФЕДИС-а. 

По четири номинације је у свакој категорији, којих је 15, а посебно ће бити изабрана најбоља серија.

Миленковић је додао да се од наредних манифестација планира и категорија најбоље серије из региона, док се већ други пут ове године организује трибина посвећена остварењима из окружења.

Када је реч о Нечистој крви, два милиона гледалаца пратило је последњу епизоду серије.

„Мени је драго да је нешто што је квалитетно и продукционо скупо постигло ту комуникацију са публиком", каже Милутин Петровић, редитељ Нечисте крви, уз којег је радио и редитељ Горан Станковић.

„Мислим да је велики успех ове серије у томе што ју је Јавни сервис направио и што је третирао на тај начин да буде гледана, а део тога што је тако гледана је зато што је Јавни сервис тако гледан и зато што су термини пуштања били елитни", додао је режисер.

Филм Нечиста крв је од 17. јануара доступан на Нетфликсу као први домаћи филм на том сервису.

Серија је номинована за Златну антену, а по званичним мерењима Нилсена, најгледанија је прошле ТВ сезоне, што указује да је, иако још незванично, како каже Миленковић - добила награду публике, односно Златну антену за најгледанију серију. Гости Јутарњег програма указали су и на номинације у другим категоријама.

Иначе, како наглашава Миленковић - по броју освојених награда за најгледанију серију, за сада води РТС.

На отварању ФЕДИС-а биће приказана серија Кумови, организована трибина драмских писаца Србије, а најављено је још премијера домаћих серија уз госте из иностранства, као што су ствараоци из Чешке и Македоније. Очекује се и награда Новости за најбољи глумачки пар.  

петак, 26. април 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво