Читај ми!

Druga sezona „Klana“, put do vrha i propasti

Na našem Prvom programu posle Dnevnika počinje emitovanje druge sezone serije „Klan“. Stiže novih osam epizoda priče o pravom licu kriminala.

Osam meseci, osam nedelja i osam dana, toliko ukupno traje rađanje, uspon i propast jednog klana. Drugi deo trilogije prikazuje ekipu koju predvode Šok i Paša na vrhuncu moći.

„U sezoni oni uživaju u toj moći do koje su stigli i gube kompas. Dakle što su bliži tom nekom pretpostavljenom vrhu ili onome što Toni Montana u Skarfejsu zove 'svet je tvoja ostriga', što su bliže postizanju cilja, to su bliže sopstvenoj propasti“, kaže reditelj i scenarista Slobodan Skerlić.

Put do novca otmicama bogataša, ometaće i mnogi novi likovi. Prikazivanje realne slike kriminala, bez glorifikovanja i romantizacije, bilo je imperativ za autorsku ekipu i u nastavku.

„Mislim da za razliku od druge grupe serija Klan ima veoma dobru poruku i ima svoju težinu u umetničkom smislu. Mislim da daje jasnu poruku kakav je kriminal, koliko u tome nema lepih devojaka i skupih kola već je to stalno život u strahu i na ivici“, navodi glumac Aleksandar Dimitrijević.

U životu na ivici novcem se kupuje sve, pa i ljubav.

„Zapravo i ta ljubavna priča nikako nije romantična i eto ovde ćemo sada prisustvovati jednom odnosu koji postaje duboko nasilan, a opet kažem jeste posledica njenih odluka zarad nekog drugačijeg života i egzistencije. To su pitanja različitih motivacija koje su svakako pogrešne“, ističe glumica Milena Božić.

Druga sezona serije Klan subotom i nedeljom u naredna četiri vikenda. Priča koja ne može imati srećan kraj dobiće epilog u trećoj sezoni, koja je već snimljena.

субота, 27. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво