Читај ми!

Iz Sarajeva na RTS, stižu serije „Mama i tata se igraju rata“ i „U klinču“

Na filmskom festivalu u Sarajevu pretpremijerno je prikazana i druga sezona serije „Mama i tata se igraju rata". Na programu RTS-a biće emitovano 10 novih epizoda serije. Režiju potpisuju Gordan Kičić, Marko Manojlović i Mina Đukić.

Publika u Sarajevu imala je priliku da pogleda prve dve epizode nove sezone serije Mama i tata se igraju rata i zatekne junake koje je zavolela u potpuno drugačijim životnim okolnostima. Tri godine kasnije, kada se priča nastavlja, želje glavnih likova su se obistinile. Uz njih i staro pravilo - „pazi šta želiš, možda se i ostvari".

„Ostala je žanrovski apsolutno ista serija, drama - komedija. Mislim da je to jedan od razloga zašto se publika vezala za te junake, zato što ih je prepoznala iz svakodnevnog života. S druge strane nije toliko dramatična, iako su dramatične situacije u kojima se nalaze. Ima doza humora, duhovitosti i to mislim da je dobra kombinacija", rekao je Gordan Kičić.

Glumačku ekipu koja broji više od šezdeset članova uz Gordana Kičića predvode i Nina Janković Dičić, Nebojša Ilić, Jovana Gavrilović i Milica Mihajlović.

„Ovo je projekat koji ja neobično volim. Mi delimo sličan pogled na svet i na sličan način se smejemo životu tako da sve ovo odiše tim zajedičkim duhom", istakla je glumica Milica Mihajlović.

Pored druge sezone serije Mama i tata se igraju rata, na filmskom festivalu u Sarajevu pretpremijeru imala je i serija U klinču koja takođe stiže na naš program. Dok su se rata igrali junaci na pragu srednjih godina, „u klinču" će biti mlađa generacija.

U centru pažnje serije o odrastanju su srednjoškolci, na korak do zrelog doba i velikih životnih odluka. Glavnog junaka, Aljošu, koji balansira između boksa, ljubavi, ličnih želja i ambicija roditelja tumači muzička zvezda Mihajlo Veruović Vojaž. Kreatori serije su producenti Miloš Avramović i Aljoša Ćeranić.

„Znam kada se završila projekcija da je dosta ljudi došlo da čestita, da su iznenađeni. Jer kažem opet ovaj žanr nije rađen kod nas, novi žanr. Mislim da će biti sjajno", rekao je Aljoša Ćeranić, producent serije.

Trideset epizoda serije U klinču na Prvi program RTS-a stiže od 29. avgusta. Emitovaće se svakog radnog dana od 20 časova.

петак, 20. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи