Читај ми!

Za početak Festivala filmskog scenarija u Vrnjačkoj Banji, film „Ala je lep ovaj svet“

Festival posvećen filmskom scenariju, svečano otvara premijera filma „Ala je lep ovaj svet“ u režiji Filipa Čolovića. Do 16. avgusta, publika će u Vrnjačkoj Banji gledati više od 15 domaćih ostvarenja u različitim programima.

Savremena, duhovita, ljubavna priča na početku ovogodišnjeg festivala. Glavni junaci filma Ala je lep ovaj svet su neafirmisani reditelj Bata i popularna televizijska voditeljka Una.

Kada smotani intelektualac postane glavni mangup, a autorka pomodarske emisije počne da traga za smislom života, kada ih tumače vrsni komičari Andrija Kuzmanović i Anđelka Prpić, smeh je zagarantovan.

„Meni je taj spoj bio zanimljiv. Kako napraviti nekog ko je iritantan i kome odmah vidite grešku, a sa druge strane da je zavolite i za nju navijate“, navodi glumica Anđelka Prpić.

Glavne junake pokušaće da spoji anđeo zadužen za ljubav – Kolja Pejaković. Režiju potpisuje Filip Čolović, scenario Andrej Šepetkovski.

„To je priča o ljubavi, ali i priča o mogućnosti preobražaja svakog čoveka. I o tome da svaki čovek može da se promeni na bolje, ali i na gore, u zavisnosti od toga šta upija. Sad razumem pisce kako je njima i kako drhte nad svakom idejom i rečju i mogu da sagledam i sa te strane“, naglašava glumac i scenarista, Andrej Šepetkoviski.

Koje filmske priče su najbolje, odlučiće žiri u sastavu Milan Puzić, Milutin Petrović i Dejan Zečević. Biće dodeljeno i „Zlatno pero Gordana Mihića“ i ove godine prvi put nagrada „Marko Živić“ za najboljeg mladog glumca.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво