Читај ми!

Филип Чоловић за РТС о новој сезони „Камионџија“, филму „Ала је леп овај свет“ и будућем пројекту

Лето је и време филмских фестивала. Филм „Ала је леп овај свет“ премијерно ће бити приказан 12. августа на фестивалу филмског сценарија у Врњачкој Бањи. Редитељ Филип Чоловић је убеђен да ће то бити филм којем ће се људи радо враћати, а радује се и новој сезони „Камионџија“.

„Уз помоћ читаве продукцијске екипе направили смо један нов филмски свет и на то сам најпоноснији. Ала је леп овај свет се завршава јако позитивно – поетично, лирски. Мислим да ће га људи заволети и да ће бити један од оних филмова који се радо гледају и којима се радо враћају“, каже редитељ Филип Чоловић.

Како је појаснио, филм је настао из серије Шетња са лавом.

„Испрва, нисам био одушевљен идејом, али сам онда сео са сценаристом Андрејем Шепетковским и заједно смо дошли до ове идеје за филм. Хтели смо да направимо нешто потпуно другачије и да не буде сличан серији“, објашњава Чоловић.

Филм ће се у биоскопима појавити од 22. септембра.

Осим филма Ала је леп овај свет, стиже и трећа сезона Камионџија.

„Да ми је неко рекао да ћемо снимати трећу сезону Камионџија са оволико елана и ентузијазма, не бих му веровао. Били смо суочени са теретом старих Камионџија и када смо тек почињали људи нису имали много лепих коментара. Успели смо да победимо“, истиче редитељ.

Чоловић је такође открио да има и пројекат који би желео да оствари.

„Већ дуго времена желим да екранизујем сценарио о Бранку Миљковићу. То је моја велика жеља. Мислим да је Бранко Миљковић заслужио и да би било јако важно да вратимо једног песника у жижу, поготову због његовог трагичног краја и драматичног живота“, истакао је Чоловић.

недеља, 22. септембар 2024.
26° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи