Читај ми!

„Nečista krv" nominovana za šest nagrada Sarajevo film festivala

Dvadeset osmi Sarajevo film festival održava se od 12. do 19. augusta. Strukovni žiri čini više od 400 filmskih profesionalaca iz regiona, a ove godine u konkurenciji je 17 serija iz Srbije i regiona, među kojima i „Nečista krv".

Publika u Srbiji već je pokazala koliko voli seriju Nečista krv. Na RTS-u ju je gledao svaki treći gledalac. Na festivalu u Sarajevu nominovana je za šest nagrada.

Nominovana je u kategorijama: najbolja serija, najbolji scenario, najbolja režija, najbolja glavna muška uloga (Dragan Bjelogrlić), najbolja sporedna muška uloga (Feđa Štukan) i zvezda u usponu (Sara Sandeva).

„Sarajevski festival je od početka bio uz ovu seriju. Dok smo još razvijali projekat, mi smo išli u Sarajevo i tamo imali sa skript-doktorkom razgovore, pa smo onda imali premijeru dve epizode u Sarajevu prošle godine, tako da je ovo prosto jedan logičan nastavak, mi smo kao domaći tamo", rekao je u Beogradskoj hronici reditelj Milutin Petrović.

Scenario Vojislava Nanovića, ekranizaciju je čekao 50 godina, ali je ujedinio publiku u regionu. Danas, film je dostupan na Netfliksu. Titlovan je na šest jezika.

„To je ogromna stvar, pogotovo sada kada ta platforma ima ogromnu ekspanziju i mislim da imaju oko dvesta miliona pretplatnika", dodao je reditelj Goran Stanković.

Stanković i Petrović su se složili da prednost daju seriji, jer se na taj format upravo odnosio originalni scenario. Nečista krv je jedina domaća serija u produkciji RTS-a koja učestvuje na Festivalu u Sarajevu.

Interesovanje posetilaca za Festival i karte već je veliko.

„Taj festival je stvarno nešto najkrupnije što se dešava u okruženju zadnjih 15, 20 godina, glamurozan je, i Sarajevo postaje tih dana samo taj festival", kaže Petrović.

„Oni su pronašli da je najvrednije da oni baštine taj region. Tu su i filmovi, sad i serije iz regiona", kaže Stanković.

субота, 20. април 2024.
6° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво