Читај ми!

Anđela Jovanović: Serija „Nečista krv“ je jedna od najboljih serija koje sam gledala

Od subote, 4. decembra, svake subote i nedelje na Prvom programu RTS-a emituje se nova domaća serija „Nečista krv“ - saga koja prati tri generacije jedne vranjanske porodice u drugoj polovini 19. veka.

Bioskopska publika je imala priliku da vidi film Nečista krv: Greh predaka, ali serija donosi mnogo više. Gošća Beogradske hronike, glumica Anđela Jovanović koja u seriji tumači lik Tašane, kaže da je pogledala prve dve epizode i da je on veliki obožavalac ovog projekta.

„To je tematika koja nije do sada obrađivana na taj način, a jako je važan deo naše istorije koji je ostavio dosta traga na nas i meni je ovo izuzetno zanimljivo. Ova serija je, po meni, jedna od naših najboljih serija koju sam imala priliku da gledam“, tvrdi Anđela.

Uprkos tome što ovu seriju prati kuriozitet da je urađena po scenariju Voje Nanovića koji je sasvim slučajno pronađen posle više od 40 godina, gošća Beogradske hronike priznaje da nije imala problem dok ga je čitala, jer je bio vrlo razumljiv i potpuno je komunicirao sa ovim vremenom, kao i dela Bore Stankovića.

„Ja sam to pročitala kao ženski film. Meni je lik Tašane koju ja igram bio glavni lik, mada je tu i gazda Trifun“, dodaje glumica.

Serija ima puno dobrih ženskih likova, napominje Anđela i jako dobrih glumaca. S obzirom na to da još uvek na filmu na deset muških uloga ide jedna ženska, uvek je srećna kada postoji balans koji u ovoj seriji svakako postoji.

„Najveći izazov mi je bio da pokažem neku svoju unutrašnjost. Da se otvorim za ovu ulogu na neki način koji pre nisam imala priliku. Ovo je žanr koji zahteva vrlo duboke i tamne delove duše da izađu na videlo i potrebno je dosta hrabrosti za tako nešto, svima nama“, napominje Anđela Jovanović. 

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво