Читај ми!

Danijel Krejg za RTS: Žena može da bude 007, ali...

Nekoliko puta odlagana svetska premijera 25. filma iz Bond franšize „Nije vreme za umiranje“, održana je u londonskom „Rojal Albert holu“. U susret srpskoj premijeri, ekskluzivno za RTS, govori Danijel Krejg koji se svojim petim filmom u serijalu oprašta od uloge 007 koja mu je donela status najplaćenijeg Bond glumca svih vremena.

Nije vreme za umiranje, ali, nažalost, došlo je vreme za odlazak Danijela Krejga u Bond penziju, poput agenta 007, u 53. godini. Od Kazino Rojala, Zrna utehe, Skajfola, Spektre, do poslednjeg filma pokazao je sve adute adektavne mitu o agentu britanske tajne službe.

Najduže ste igrali Bonda, od 2006. do 2021. Godine, ali imali ste i najduže pauze između filmova. Mislite li da su vam te pauze ukrale bar još dva filma o Bondu? 

– Bože, potcenili su me, očito! Mislim da to ne bih mogao da postignem. Fizički sam se uneo u ove filmove, jer nisam hteo drugačije da ih snimam. Uvek mi je posle bila potrebna pauza. Ponekad bi potrajala jer nije bilo scenarija ili je došlo do drugih odlaganja. Ali mislim da sedam filmova nisam mogao da snimim. Ali idući put ću se više potruditi.

Nije vreme za umiranje ocenjen je kao film koji najviše balansira između muških i ženskih likova.

Bond je muški lik. To je činjenica. Može li se reći da je došlo vreme da se ohrabruju ženski akcioni likovi? Da li žena može da bude 007?

– Naravno, prost odgovor je da, ali uvek tvrdim da bi trebalo pisati bolje uloge za žene. Onda bismo imali nešto što je jednako Bondu, ako ne i bolje od Bonda. To bi bila dobra budućnost.

Po svemu sudeći, zauvek ste promenili agenta 007. Poudili ste retke nijanse franšizi. Šta je najviše obeležilo vašu Bond eru? 

– Mislim da će mi dugo trebati da shvatim šta se sve desilo za poslednjih 15 godina. Pružena mi je prilika da promenim lik ili barem da ga tumačim na svoj način. Uvek sam se vraćao knjigama, čitao Jana Fleminga; video sam jedno sukobljeno ljudsko biće. I ne znam kako drugačije da glumim, iskreno. Tome pristupam tako što pokušam da osobu predstavim najrealnije što je moguće. 

Kakav bi posle Vas trebalo da bude glumac u ulozi 007?

– Srećom, to nije moj problem. Neka neko drugi misli na to! Sve što mogu da kažem jeste da treba da uđe u ulogu kao ja, otvorenog uma, i da pokuša da uživa i naravno dâ sve od sebe.

Glavni sud doneće čuvari franšize od 1961. godine, porodica Brokoli. Do tada, Krejg će uživati u Bond slavi koja je definitivno zaokružena filmom Nije vreme za umiranje.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 26. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво