Читај ми!

Ovacije u Puli za film „Južni vetar 2: Ubrzanje“

Ostvarenje „Južni vetar 2: Ubrzanje“, imalo je svetsku premijeru na 68. festivalu u Pulskoj areni i nagrađen je ovacijama publike. Režiser Miloš Avramović i glumci izazvali su veliku pažnju publike. Premijera u domaćim bioskopima očekuje se do kraja godine.

Dugi redovi za fotografisanje sa Milošem Bikovićem i njegovim kolegama u ponedeljak uveče ispred pulske Arene, a karte za svetsku premijeru filma Južni vetar 2: Ubrzanje, reditelja Miloša Avramovića, rasprodate su sedam dana pre projekcije.

Autorskoj ekipi filma bio je ovo i prvi susret sa publikom, koja je nastavak velikog filmskog hita, po kojem je nastala i TV serija, pozdravila dugim aplauzom.

„Prvi put sam pogledao sa publikom sada i vidim da baš reaguju lepo i da im se dopalo. Veoma mi je drago zbog toga i nadam se da je ovo početak jednog divnog putovanja za ovaj film i da će i ono biti isto tako uzbudljivo kao što je i sam film“, istakao je Biković govoreći o utiscima sa premijere.

U nastavku filma Petar Maraš koristi prednosti stečenog statusa vođe srpskog podzemlja i pokušava da ilegalno stečen novac ulaže u legalne poslove, ali će ga okolnosti u vezi sa njegovim bratom primorati da promeni planove.

Film obiluje akcionim scenama i produkciono je zahtevniji tako da u potpunosti opravdava podnaslov Ubrzanje.

„Hteli smo dosta toga da promenimo, da napravimo drugačiji film od prvog dela, da se ne oslanjamo na jednu istu proverenu stvar nego smo stvarno hteli da napravimo nešto drugačije i da odemo korak dalje“, objasnio je reditelj Miloš Avramović.

Povodom premijere Južnog vetra 2 u Srpskom kulturnom centru u Istri, u saradnji sa Filmskim centrom Srbije, organizovan je prijem na kojem su sumirani utisci posle projekcije.

Umetnički direktor 68. Pulskog filmskog festivala Pavo Marinković kaže da je srećan što je Južni vetar 2 u programu smotre: „Mislim da je to sjajan potez za festival, a mislim da je sjajan potez i za film“. 

Južni vetar 2: Ubrzanje jedini je film iz Srbije u Međunarodnom takmičarskom programu 68. Pulskog festivala, a ko će biti dobitnici Zlatnih arena znaće se u petak, 23. jula.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

петак, 29. март 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво