Читај ми!

Светска премијера филма „Јужни ветар 2: Убрзање“ пред публиком у Пули

Светска премијера дуго очекиваног наставка блокбастера који је пре три године оборио све рекорде гледаности у Србији, „Јужни ветар 2: Убрзање“, ће бити на 68. Филмском фестивалу у Пули. Домаћа премијера је планирана за Филмске сусрете у Нишу.

Овога лета Јужни ветар почиње да дува и то убрзано. Судећи по реакцијама домаће и публике у региону, на узбудљив биоскопски филм испреплетан нитима социјалне драме, као и на ишчекивање нових авантура протагониста који су стекли статус миљеника – добили смо српску акциону франшизу.

„Ми имамо у плану да после овог филма наставимо и са серијом и са трећим делом филма. Покушаћемо од трећег дела да причамо и о неком глобалном пројекту“, каже редитељ Милош Аврамовић.

Сам поднаслов – Убрзање – указује да је наставак динамичнији и продукцоно захтевнији – нарочито у домену акционих сцена.

У наставку приче чији је заплет драматуршки комплекснији и неизвеснији, Мараш и Баћа доминирају у вратоломним секвенцама филма.

„Било је ту и вожњи мотора, и борби у води, и пуцњаве. И лупања аутомобила, и експлозија, и јурњаве, и емотивно захтевних сцена“, наводи Милош Биковић.

„Мислим да је постигнут један сјајан ритам и динамика у односну и на драму која постоји у филму“, сматра глумац Миодраг Радоњић.

Јужни ветар 2: Убрзање излази из матичних оквира. Снимало се изван Србије, ангажована су инострана имена– млада британка Анастасија Еверал и бугарски глумци Маријан Валев и Захари Бахаров.

Постоји интересовање и за снимање римејка Јужног ветра у иностранству.

Број коментара 1

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

недеља, 28. април 2024.
26° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво