Čitaj mi!

Gordana Vunjak Novaković i njena draga prijateljica nauka

Na Drugom programu RTS-a i RTS Planeti gledaoci će imati priliku da prate seriju „Moja draga prijateljica nauka“ u kojoj će im vodič kroz čudesni svet nauke biti dr Gordana Vunjak Novaković, profesorka biomedicinskog inženjerstva i medicine na Kolumbija Univerzitetu u Njujorku.

Profesorka Gordana Vunjak Novaković se naukom bavi od 1987. godine, a 2004. je krenula na takozvani, privremeni rad u inostranstvu. Želela je da ostane samo godinu dana, kako bi se usavršila, međutim, tamo je do danas i direktor je Laboratorije za matične ćelije i inženjerstvo tkiva na Univerzitetu Kolumbija čija poslednja naučna otkrića najavljuju revoluciju na polju transplantacije organa.

Za inovativni doprinos u biomedicini, Gordana Vunjak Novaković je bila u najužem izboru za prestižnu evropsku nagradu za životno delo za pronalazače u 2021. godini.

U seriji Moja draga prijateljica nauka sa Gordanom Vunjak Novaković saznaćemo šta sve laboratorija izučava, koliko različitih naučnih oblasti uključuje, kako započinje i kako se zaokružuje naučni istraživački proces?

Scenarista i režiser serijala je Željko Mirković.

broj komentara 0 pošalji komentar