Čitaj mi!

Borat osuđen na doživotnu robiju

Saša Baron Koen obavestio je javnost da je „Borat: Naknadni film“ poslednje ostvarenje sa voljenim likom kazahstanskog novinara.

Prošlogodišnje ostvarenje Borat: naknadni film (Borat Subsequent Moviefilm: Delivery of Prodigious Bribe to American Regime for Make Benefit Once Glorious Nation of Kazakhstan) bila je poslednja prilika da gledamo Sašu Barona Koena u prepoznatljivom sivom odelu i sa karakterističnim brkovima, piše Njujork post.

„Sivo odelo je zaključano i više se neće pojaviti“, rekao je britanski komičar, glumac i reditelj tokom sesije pitanja i odgovora u okviru virtuelne ceremonije dodele Zlatnih globusa.

Nova priča o Boratu Sagdijevu imala je tri nominacije za ove nagrade, a u dve kategorije je i trijumfovala – Najbolji mjuzikl ili komedija i Najbolji glumac u glavnoj ulozi.

Glumica Marija Bakalova, koja je tumačila ulogu Tutar, Boratove ćerke tinejdžerke, takođe je bila nominovana za najbolju glumicu u mjuziklu ili komediji.

„Ovo je verovatno bio najopasniji projekat na kojem sam morao da radim“, rekao je Koen, koji je ranije otkrio da je tokom snimanja nosio pancirni prsluk, što mu je dobro došlo kada je Borat upao na protest u državi Vašington i izazvao nerede među besnim pristalicama nošenja oružja.

„Smatrali smo da vredi rizikovati. Bio sam veoma zabrinut zbog Trampa i trampizma, a izbori i naša demokratija bili su u opasnosti“, objasnio je idejni tvorac Borata.

„Bilo je situacija u koje se više nikada ne bih vratio. Sivo odelo je zaključano i nećemo ga uzimati ponovo“, rekao je 49-godišnji režiser.

Uprkos tome što mu je život bio u opasnosti, Saša Baron Koen ponosan je na ono što smatra važnim delom političke parodije.

Ovo nije prvi put da Koen „penzioniše“ Borata.

Film iz 2006. godine Borat: Kulturno uzdizanje u Americi za pravljenje koristi slavne nacije Kazahstana, kao što se vidi, dobio je nastavak uprkos Koenovim izjavama 2007. godine da nikada više neće igrati Borata.

broj komentara 3 pošalji komentar
(četvrtak, 04. mar 2021, 17:47) - Petar [neregistrovani]

Predrasuda

Vi ocigledno nikada niste gledali Borata. Film upravo vredja okorele rasiste i bele supremacioniste. Pored toga ismeva ustaljene drustvene predrasude i tabue. Film je zapravo genijalan ako se potrudite da ga pogledate i razumete.

(četvrtak, 04. mar 2021, 17:09) - anonymous [neregistrovani]

Nece proci

I nije prosao, zato i ukida lik Borata. Zna on da je ovog puta pretjerao. Ako je prvi put donekle i bio simpatican, ovog puta je pretjerao po svim osnovama.

(četvrtak, 04. mar 2021, 13:47) - anonymous [neregistrovani]

Rasizam

Filmovi o Boratu su cist rasizam uvijen u oblandu komedije. Medjutim, posto je Koen veliki politicki fan americkih demokrata, onda ce njegov rasizam u globalistickim medijima proci kao simpaticna komedija.

div id="adoceanrsvdcfhklggd">