Čitaj mi!

Kako su se mali Šaranovići snašli u ulozi Darinog brata Buda

U filmu „Dara iz Jasenovca“ pored odličnih profesionalnih glumaca, neverovatan talenat su pokazala i deca glumci. Marija Šaranović iz Herceg Novog je u ovom projektu učestvovala sa svoja tri sina koji su glumili jednu od glavnih uloga.

Luka, Simon i Jakov Šaranović danas na novljanskom škveru, u bezbrižnoj dječijoj igri. A, prije nešto više od jedne godine završili su snimanje filma Dara iz Jasenovca, nakon što ih je kasting-agencija odabrala da iznesu ulogu najmlađeg Darinog brata Buda.

Majka Marija kaže da je tromjesečni, umjesto šestomjesenog, boravak u Somboru i Beloj Crkvi bio veoma naporan.

„Luka je sarađivao, tako je da je bio fascinantan. Glumio je dete, a on u stvari i jeste dete. Ponosna sam i drago mi je u svakom slučaju“, priznaje Marija Šaranović.

Marija kaže da je imala pomoć i razumijevanje cijele filmske i glumačke ekipe, koji su se prilagođavali djeci. Na setu, oko čuvanja dječaka, najviše joj je pomagala majka, a pred kraj snimanja i muž, pomorac.

U podizanju malih novljanskih filmskih zvijezda, punih energije, pomaže prijateljica Milica. Presrećna je, kaže, što je dio porodice, ali i da je potrebno imati puno energije, živaca i strpljenja da se brine o dečacima. 

Šaranovići su ostali u kontaktu sa mnogima sa snimanja filma. Marija posebno ističe ljudski odnos glumaca iz Kozarske Dubice i Banjaluke, od kojih je saznala dio istorije stradanja Srba toga kraja.

Doći će vrijeme kada će svojim dječacima moći da objasni njihovu ulogu u filmu. Za sada, ne razmišlja o novom angažmanu.

broj komentara 1 pošalji komentar
(petak, 26. feb 2021, 06:19) - Петар Јараковић [neregistrovani]

jarakovicpetar@yahoo.com

Дивни су. Овако мали, а испричаше неиспричану причу за векове. Нека им Бог драги подари сву срећу!

div id="adoceanrsvdcfhklggd">