Читај ми!

Ko su glavni junaci serije „Klan“

Serija „Klan“ koju će naredna četiri vikenda moći da prate gledaoci RTS-a zamišljena je kao savremena akciona drama furioznog ritma, kao jedan dubok i do sada neviđen uvid u samo srce kriminalnih organizacija i njihovih mnogobrojnih poslova. Gosti Jutarnjeg programa bili su glavni protagonisti serije, glumci Nedim Nezirović i Aleksandar Dimitrijević.

Gosti Ivane Milenković napominju da je prošlo skoro godinu dana od završetka snimanja i da su im sećanja na samo snimanje pomalo izbledela, ali da je svakako bilo jako uzbudljivo. Pošto im je obojici ovo prva velika televizijska uloga, posao im nije bio ni malo lak.

„Ali zato smo s druge strane imali reditelja Bobana Skerlića koji nas je onako fino vodio kroz priču. Doduše, imali smo i dobru pripremu pre samog snimanja“, dodaje Nedim Nezirović.

Aleksandar Dimitrijević dodaje da su njih dvojica pogledali celu seriju još pre nekoliko nedelja i da su u najmanju ruku oduševljeni kako to sve izgleda.

„Naravno, trema postoji, jer kad nešto radite toliko predano i duboko i turdite se i odričete zarad takve jedne stvari kao što je ova serija, kada taj proizvod treba da se pokaže široj publici, a na RTS-u će to sigurno biti veliki broj ljudi, sigurno da postoji doza treme“, dodaje Aleksandar.

Serija Klan počinje ubistvom velikog mafijaškog bosa, Tigra. Ravnoteža u podzemlju je poremećena i očekuje se nova podela plena za koju su svi zainteresovani. Na sasvim drugom kraju spektra, Šok u tumačenju Alaeksnda Dimitrijevićai Paša, koga igra Nedim Nezirović, dva sitna kriminalca iz provincije diluju ukradene auto delove.

„Dalje se sve odigrava u vrtoglavom usponu, a slučajna i ne tako slučajna poznanstva dovode ih do samog vrha kriminalne piramide. Dobijaju šansu da konačno ostvare ono što čitavog života žele, a to je da prosperiraju i 'da se pitaju', kako bi rekli, za neke stvari. Videćete, to je jedna izuzetno zanimljiva dinamika i njihovog života i svih događaja u seriji“, obećava Nedim.

„Kada tu njihovu percepciju boljeg života posmatramo od početka serije, videćemo da je nekada za njih bolji život kako preživeti dan ili skupiti dovoljno hrane da mogu da jedu tog dana“, dodaje Aleksandar.

U seriji Klan pojavljuje se brojna glumačka ekipa:Feđa Štukan, Vladimir Kovačević, Nenad J. Popović, Mladen Sovilj, Ivan Zarić, Stojan Đorđević, Sava Stojanović, Uroš Jovičić, Miloš Tanasković, Anđela Popović, Miloš Petrović, Nikola Vujović, Dejan Karlečik, Milena Božić, Amila Terzimehić, Danilo Mihajlović, Miloš Lazić, Nebojša Rako, Milan Uzelac, Nenad Petrović, Miloš Đorđević, Stefan Bundalo, Aleksandar Đurica, Jovana Gavrilović, Jovana Golubović, Srđan Timarov, Nebojša Ilić, Enver Petrovci, Ljubinka Klarić, Saša Ali, Igor Damnjanović... i mnogi drugi.

Aleksanda dodaje i da bi voleo da pomene i sve ljude iz ekipe koje publika nikada ne vidi, a koji su jako zaslužni za konačni rezultat, pre svega sektor šminke na čelu sa Dubravkom Gušatlijom, Tatjanu Radišić koja je vodila sektor kostima, kao i divnu Miru koja je bila garderoberka.

Nedim Nezirović na kraju gostovanja u Jutarnjem programu napominje da televizijska serija ili bilo koja druga umetnost ne mogu da daju odgovor na pitanje o poreklu zla i problemu nasilja.

„Ali može da postavi dobra pitanja i mislim da se reditelj i čitava ekipa jako dobro pozabavila motivima unutar kriminalnih grupa. Tako da, što bi rekao reditelj Slobodan Skerlić, serija sigurno neće regrutovati ljude u tom pravcu, već će ih naterati da se zapitaju zašto žive takav život“.

Број коментара 2

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

четвртак, 19. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи