Читај ми!

Nikolina Friganović o ulozi u seriji „Kosti": Lik bez kalkulacija je hod po žiletu

Seriju „Kosti" pratimo iz vikenda u vikend. Do kraja su ostale još četiri epizode. U subotu i nedelju su na programu sedma i osma epizoda. Autorski tandem Saša Hajduković i Nikola Pejaković, posle uspeha serije „Meso“, ponovo govori o svakodnevici, o ljudima koji žive u posleratnom haosu, u sistemu u kome su potpuno razorene porodične, društvene i kulturne vrednosti. Nikolina Friganović tumači lik Ljilje.

Seriju Kosti svakog vikenda prati milionska publika. Pohvale stižu ne samo od gledalaca, već i od TV kritičara.

„Čula sam mnogo lepih i pozitivnih stvari sa različitih strana. Kolege, saradnici i prijatelji iz posla, rodbina i sugrađani mi javljaju vrlo zanimljive vesti, i srećna sam zbog toga. Vidim da je gledanost velika da su se ljudi vezali za seriju i da čekaju vikend, da ih to drži i interesuje šta će da bude, da su zajedno sa nama su ušli u priču, i to je velika stvar", rekla je za Jutarnji program RTS-a, glumica Nikolina Friganović. 

Nikolina je igrala i u prvom delu trilogije, u seriji Meso. Kaže da je saradnja sa Nikolom Pejakovićem uvek uzbudljiva.

„Ima dosta neočekivanih momenata, dobro se razumemo i ne treba da pričamo mnogo kad radimo zajedno. Dovoljno je nekoliko rečenica, par pogleda i ja znam šta on želi i ka čemu treba da idemo u našem zajedničkom radu. Meni je saradnja sa njim prilično jednostavna", ispričala je glumica.

Govoreći o liku Ljilje koji tumači u seriji Kosti, Nikolina kaže da je reč o ženi koja je prostodušna, dobra, kvalitetna osoba.

„Ona živi svoj mali život i ona je srećna i zahvalna na tome. Razlikuje se u odnosu na ostale likove što ona bez kalkulacija traži jedinu i osnovnu stvar u svom životu a to je ljubav i ništa drugo", ispričala je Nikolina.

Dodaje da svako od nas „poznaje jednu Ljilju".

„Ja sam negde iskustveno imala materijal iz kog sam mogla da gradim ovaj lik, ali obično, kada počinje, ja se vratim na fabrička podešavanja. Radim neki restart i krećem od nule kao da ništa o tome ne znam jer mi je tako najlakše i to je mehanizam kojim se uvek vodim", objasnila je Nikolina Friganović.

Kaže da Ljilja, za razliku od drugih likova ima duhovitu. Komičnu crtu.

„Uvek je to hod po žiletu, kada radite takve likove. Pogotovo kad je serija ovog tipa i to mi je bio izazov, ali vidim da je dobro prošlo, da sam bila na dobrom putu, i da je ta vedrina, sa kojom ona ulazi u celu priču, potrebna ovakvoj vrsti serije", zaključila je glumica.

субота, 11. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара