Читај ми!

„Indeksi“ trijumfovali na petom „Dok'n'ritam“

Dodelom nagrada i koncertom sastava „Viva vops“, u Domu kulture „Studentski grad“, završeno je peto izdanje festivala muzičkog dokumentarnog filma „Dok'n'ritam“.

Nagradu stručnog žirija, koji je radio u sastavu: Milorad Milinković, reditelj, Aleksandar S. Janković, profesor istorije filma na FDU, i Mario Knezović, glumac i muzičar, frontmen sastava „Zoster“, osvojio je film Indeksi Bojana Hadžiabdića i Zorana Kubure, koji je svetsku premijeru imao upravo na ovom festivalu.

„Ovaj film, stvaran je čak tri godine otkriva i aktuelizuje neverovatan potencijal i talenat kakav su umetnici imali na ovim prostorima. Ljudi koji su prošli kroz ovaj bend i njihovo tiho ili glasno svedočenje je prava vrednost ovog izvanrednog filma, kao omaž vremenu kada je jutro zaista moglo da promeni sve“, navodi se u saopštenju žirija.

Ovo ostvarenje dobilo je i nagradu publike petog „Dok'n'ritma“. Specijalnu nagradu žirija osvojio je dokumentarac Viktorija, 15 Mine Petrović o mladoj bubnjarki iz Smedereva.

U godini koju je planetarno obeležila korona pandemija, u teškim okolnostima, „Dok'n'ritam“ jedan je od retkih festivala u zemlji i regionu koji je ipak održan uživo.

Pokazalo se da i u ovim vremenima festival ima vernu publiku, koja je prisustvom i odgovornim ponašanjem festivalske sadržaje učinila još više vidljivim, u ovom „kovidljivom trenutku 21. veka“.

Na petom „Dok'n'ritmu“, održanom pod sloganom Čista petica, prikazano je 17 filmova i predstavljene su tri muzičke knjige.

Број коментара 0

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

уторак, 19. март 2024.
3° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво