Čitaj mi!

Uz „retro" filmsku nedelju - zatvaranje sezone „Drajv in" bioskopa

Posle tri meseca sjaja pod nebeskim zvezdama, „Drajv in" bioskop na Adi završava sezonu pretposlednje septembarske nedelje, dok je početak naredne sezone planiran za proleće.

Gledaoce očekuje pravi filmski vremeplov uz repertoar filmova iz četiri vremenske dekade. „Drajv-in" bioskop zvanično je počeo da radi otvaranjem Festivala francuskog filma 24. juna.

Poslednje dane „Holivuda u Beogradu" filmofili će moći da dožive u okviru „Pepsi retro vika" , kada će ih „retro repertoar" povesti na putovanje kroz prošlost na kome će se naći filmovi iz pedesetih, šezdesetih i osamdesetih godina prošlog veka, i ostvarenje iz 21. veka.

Da doživljaj bude potpun, u bioskopu na otvorenom biće parkiran retro automobil u duhu vremena - vintidž buba, pored koje će posetioci moći da se fotografišu, dok će najkreativniji putem svojih društvenih mreža Kombank dvorane moći da osvoje lepe nagrade.

Sa filmskim vremeplovom počinje se u četvrtak 24. septembra u 21 sat, kada će ljubitelji Alfreda Hičkoka moći da pogledaju čuveni horor iz 1954. godine Pozovi M radi ubistva sa glumačkom divom Grejs Keli i famoznim Rejem Milandom u glavnim ulogama.

Grejs Keli dobitnica Oskara i glumačka diva koja je plenila svojim šarmom i Miland, inače dobitnik jednog Oskara i slovi za jednu od tadašnjih Paramauntovih „naisplativijih i najdugoročnijih zvezda", našli su se zajedno u horor ostvarenju koje je nominovano za BAFTA filmsku nagradu, a dobitnik je i pet drugih filmskih priznanja. 

Ovu filmsku nedelju svakako će obeležiti i filmski hit iz šezdesetih godina, komedija sa elementima drame Sladak život, italijanskog reditelja Federika Felinija, inače dobitnik jednog Oskara, koja će biti prikazana u petak 25. septembra u 21 sat.

Publika će imati priliku da dan posle toga, u subotu 26. septembra zaviri u osamdesete uz filmski lik koji je obeležio tu epohu. U pitanju je Zeka Rodžer i čuvena animacija - avantura Ko je smestio Zeki Rodžeru.

U pitanju je vrsna animacija tog doba, svojevrsno otkriće, koja je osvojila čak tri Oskara i imala 21 filmsku nagradu, i isto toliko nominacija.

Kraj Retro nedelje filma i ujedno zatvaranje „Drajv in" bioskopa biće u znaku 21. veka. uz romantičnu dramu Beležnica reditelja Nika Kasavetesa, koja govori o ljubavi između siromašnog mladića i bogate mlade žene, a jedino što ih može poremetiti u njihovoj ljubavi jeste socijalna razlika.

Film je ostao upamćen po sjajnim ulogama prelepe Rejčel Mek Adams i šarmantnog Rajana Goslinga.

Sve projekcije su besplatne. 

div id="adoceanrsvdcfhklggd">